Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio: Prelazak u NBA bio je preriskantan

Španjolski 19-godišnji košarkaški reprezentativac Ricky Rubio objasnio je razloge radi kojih je izabrao ostanak u Europi ispred igranja u NBA ligi.

Omalenog razigravaèa Joventuta je kao peti izbor 1. kruga drafta uzela Minnesota, te se èinilo izvjesnim da æe Rubio veæ poèetkom ove sezone zaigrati u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta.

Meðutim, došlo je do obrata u cijeloj prièi i Rubio je potpisao šestogodišnji ugovor s aktualnim španjolskim prvakom Barcelonom (za odštetu od 3.7 milijuna eura) uz klauzulu da može napustiti klub nakon dvije sezone.

“Odlazak u Minnesotu jako bi mi zakomplicirao život. Bio je to rizik i nisam jasno vidio svoj odlazak ondje. Moj prioritet bio je odlazak u NBA ligu, ali bilo je nemoguæe za Minnesotu da plati moju odštetnu klauzulu, pa sam stoga odluèio ostati kod kuæe” rekao je Rubio.

“Kada je sezona završila ušao sam na NBA draft s namjerom odlaska u NBA ligu. Ali dogodile su se neke stvari koje su me sprijeèile da budem ispred ostalih na draftu, na kraju sam bio peti izbor, s èime sam bio zadovoljan, ali nije mi to otvorilo priliku za odlazak u NBA. Pokušao sam, ali nije bilo suðeno.”

NBA pravila ogranièili su kolièinu novca koju je Minnesota mogla platiti za otkup ugovora telentiranog španjolskog košarkaša na 500.000 dolara, što nije bilo dovoljno da se transfer i ostvari.

“Dogovor s Minnesotom imao je previše barijera, oni su mogli platiti samo oko pola milijuna dolara.”

Na kraju je Rubio dodao kako nema namjere odustati od NBA lige, samo æe prièekati barem dvije godine.

“Neæu lagati. Moj cilj oduvijek je bio igrati u NBA ligi.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE