Thursday, December 1, 2022

ZADNJE OBJAVE

Rubio: Spreman sam igrati protiv najboljih na svijetu

Ricky Rubio, sjajni 20-godišnji španjolski košarkaš, na NBA draftu se pojavio 2009. godine, a tada ga je kao peti izbor uzela Minnesota. No, Španjolac još nije odigrao niti jednu službenu utakmicu za tu momèad.

- Advertisement -

Zbog njegove otkupne klauzule od èak šest milijuna eura Rubio je nakon 2009. godine i dalje ostao u Europi, toènije u Barceloni, a u meðuvremenu mu se cijena spustila na daleko podnošljivija 1,4 milijuna.

Tako æe Rubio tijekom ljeta preseliti u Minnesotu i iduæe sezone (ako se bude održavala NBA liga zbog lockouta) debitirati u dresu momèadi koja je prošle sezone ostvarila najslabiji omjer u ligi, 17 pobjeda i èak 65 poraza.

“Dolazak u NBA ligu je ostvarenje sna za mene. Ne mogu doèekati da odigram prvu utakmicu”, rekao je Rubio amerièkim novinarima, te nastavio:

- Advertisement -

“Prije dvije godine nisam niti osjeæao da sam spreman za igru na takvoj razini. No, sada sam sigurno spreman. Znam da se u osobnom smislu mogu još popraviti kao košarkaš i težit æu tome, no ovo je momèadska igra i prije svega u Minnesotu dolazim ne bi li tu momèad uèinio boljom.”

Rubio je nastavio u sliènom tonu:

“Bit æe mi poseban gušt odmjeriti snage s najboljim košarkašima na svijetu. Spreman sam i uèiti, te napredovati”, završio je ovaj organizator igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE