Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio: Spreman sam igrati protiv najboljih na svijetu

Ricky Rubio, sjajni 20-godišnji španjolski košarkaš, na NBA draftu se pojavio 2009. godine, a tada ga je kao peti izbor uzela Minnesota. No, Španjolac još nije odigrao niti jednu službenu utakmicu za tu momèad.

Zbog njegove otkupne klauzule od èak šest milijuna eura Rubio je nakon 2009. godine i dalje ostao u Europi, toènije u Barceloni, a u meðuvremenu mu se cijena spustila na daleko podnošljivija 1,4 milijuna.

Tako æe Rubio tijekom ljeta preseliti u Minnesotu i iduæe sezone (ako se bude održavala NBA liga zbog lockouta) debitirati u dresu momèadi koja je prošle sezone ostvarila najslabiji omjer u ligi, 17 pobjeda i èak 65 poraza.

“Dolazak u NBA ligu je ostvarenje sna za mene. Ne mogu doèekati da odigram prvu utakmicu”, rekao je Rubio amerièkim novinarima, te nastavio:

“Prije dvije godine nisam niti osjeæao da sam spreman za igru na takvoj razini. No, sada sam sigurno spreman. Znam da se u osobnom smislu mogu još popraviti kao košarkaš i težit æu tome, no ovo je momèadska igra i prije svega u Minnesotu dolazim ne bi li tu momèad uèinio boljom.”

Rubio je nastavio u sliènom tonu:

“Bit æe mi poseban gušt odmjeriti snage s najboljim košarkašima na svijetu. Spreman sam i uèiti, te napredovati”, završio je ovaj organizator igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE