Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio sumnja da æe zaigrati do kraja 2012. godine

Krajem ožujka odlièni španjolski košarkaš na radu u Minnesoti, Ricky Rubio, se podvrgnuo zahtjevnoj operaciji koljena lijeve noge, poslije teške ozljede koju je zadobio na parketu, u ogledu protiv Los Angeles Lakersa.

Do ozljede je Rubio imao vrlo dobar NBA prosjek od 10,6 poena po utakmici, uz 8,2 asistencije, 4,2 skoka i 2,2 ukradene lopte, a na petnaest je utakmica ostvarivao dvoznamenkasti broj asistencija.

Na poèetku se govorilo, i u Minnesoti su se nadali, da æe Rubio biti spreman za poèetak nove sezone, no u ovom trenutku je gotovo nemoguæe da se španjolski razigravaè oporavi tako brzo. Kako sam kaže, sumnja da æe uopæe zaigrati tijekom 2012. godine.

“Znam da svakoga zanima datum mog povratka, no o nikakvom datumu ne razmišljam, niti o tako neèemu prièam s lijeènicima i timom koji se brine oko mene. Nikakav pritisak time ne želimo raditi. Jedino je bitno da se potpuno oporavim”, rekao je 21-godišnji Rubio i dodao:

“Hoæe li to biti prosinac, ili, pak, sijeèanj ili veljaèa iduæe godine tek æemo vidjeti.”

Rubio je poèeo obavljati lakše treninge. Uz to, poèeo je i trèati što mu prièinjava veliko zaadovoljstvo.

“Je, lijepo je opet trèati. No, strašno pazim oko svega, jer ne smijem dozvoliti da mi koljeno otekne nakon odreðenih napora. Doziram svaku vježbu, radim polako, jaèam se i znam da æe uskoro opet sve biti u redu. Ali, ponavljam, ne žurim, niti se zamaram datumom povratka. Jako mi je žao što od starta neæu biti sa svojim suigraèima na parketu, ali doæi æe i to vrijeme.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE