Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rubio želi više od ponuđenih 48 milijuna dolara za 4 sezone

Rickyju Rubiju, razigravaču Minnesota Timberwolvesa, na kraju ove sezone ističe aktualni rookie ugovor i može postati zaštićeni slobodni igrač (druge momčadi mu mogu ponuditi ugovor a na Wolvesima je hoće li izjednačiti ponudu i zadržati Rubija ili ga pustiti da ode) ili ostati još jednu sezonu i imati ista primanja pa na kraju biti slobodni nezaštićeni igrač što znači da je potpuno slobodan i ništa ga ne veže za Minnesotu.

Prvi ponuđeni ugovor od 42 milijuna dolara za četiri sezone je odbio. Novi mu nudi šest milijuna više i kako sada stvari stoje mladi Španjolac će i to odbiti. Čudno je to s obzirom da živimo u vremenu gdje su dobri playmakeri dosta češći od primjerice centara te im se cijena automatski smanjuje. Sljedeće sezone za sada imamo četiri solidne “jedinice” koje bi mogle biti dostupne na tržištu i zamijeniti Rubija bez većih poteškoća. To su Rajon Rondo, Kemba Walker, Jeremy Lin i Patrick Beverly.

Također, Ricky ni nije razigravač vrijedan maksimalnog ugovora odnosno rijetko koja momčad će mu to ponuditi zbog sljedećih razloga. Šut mu nikako nije na razini, završavanja blizu obruča mu isto nisu uvjerljiva (samo 49,1 posto u blizini obruča) i morao bi poraditi na obrani.

Zaključak je da je ponuđeni ugovor od 48 milijuna dolara za četiri sezone pošten i Rubio bi ga trebao prihvatiti. No, možda Rubio očekuje značajno povećanje prosječnih plaća u ligi zbog skorog velikog rasta salary capa, što bi mu omogućilo unosniji ugovor nego do sada ponuđeni.

Prošlu sezonu 23-godišnji razigravač je za 32,2 minute na terenu prosječno postizao 10,7 poena uz 9,6 asistencija i 2,6 ukradenih lopti po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE