Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rudež i Hezonja: Žao nam je što nismo išli na američki koledž

Damjan Rudež igrač Orlando Magica, odrastao je u kući punoj knjiga. Njegova majka je bila profesorica filozofije, a njegov otac je imao izdavačku kuću. Kao dijete zanimljivi su mu bili strani jezici, učiteljska karijera i novinarstvo.

Tako da nije iznenađujuće kada Rudež često razmišlja kakav bi mu život bio da je studirao u Americi umjesto igranja košarke kao tinejdžer u Belgiji.

Razmišljam o tome često otkada sam u SAD-u“, rekao je Rudež. „Većina mojih suigrača je išla na koledž, bar jednu godinu, neki i više. Često mislim o tome kako bi bilo da sam krenuo tim putem. U mojoj situaciji, bio sam osamnaestogodišnjak i već sam imao profesionalne ponude iz ostalih Europskih momčadi. Tako da tada meni nije bilo smisli ići na koledž tako daleko od kuće i u nepoznato.“

Znam da je sada koledž najbolji put za isticanje mladih igrača. Uvijek ste na radaru NBA skauta i NBA momčadi. Bliže ste njima, tako da vas mogu više gledati, nego kada ste u Europi. Ali za mene je sve ispalo dobro. Sigurno bi bilo zabavno na koledžu, ali i ovako je ispalo dobro za mene.“

Mario Hezonja i Rudež nekad provode svoje vrijeme u osnovnoj školi u Engelwoodu, na NBA inicijativu da što više inspiriraju djecu na fizičke aktivnosti.

To nije prvi put da imaju ovakve akcije. Nedavno su bili na koledžu Santa Monica, kao i na sveučilištu Southern California.

Čak i Hezonja, peti izbor prve runda NBA drafta 2015. razmišlja o tome kako bi bilo da je išao na neki Američki koledž.

Kad je bio tinejdžer dobio je ponudu iz SAD-a.

Ponuda je došla od sveučilišta Kentucky.

Iako su razgovarali o toj ponudi, on nikad to nije shvatio ozbiljno. Igrao je profesionalno u Zagrebu i bio je na meti velikana Europe, FC Barcelone.

Mario je izjavio kako žali što nije bar malo više razmislio o Kentuckyju.

Sada, kada razmišljam o tome, možda i želim to učiniti na takav način“, rekao je Hezonja.

To bi bio novi svijet, nove prepreke, ali misli kako bi se dobro navikao na takav novi život. Rudež je jednom trenirao na sveučilištu Arizona Statea i jednom je trenirao na sveučilištu UCLA. Rekao je kako imaju jako dobre uvjete.

Možda će jednog imati i trenersku karijeru.

Sviđa mi se ideja postati trenerom, nakon karijere“, rekao je Rudež. „Već sam počeo misliti u tom smjeru, i nadam se da ću imati šest, sedam godina karijere i nakon toga krenuti u trenerske vode.“

Latest Posts

NE PROPUSTITE