Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rudy Fernandez dolazi u Real Madrid

Atraktivni španjolski reprezentativac i novi èlan Dallas Mavericksa, Rudy Fernandez je dogovorio suradnju s Real Madridom koja æe trajati èetiri godine.

Onda Madrid javlja kako je Fernandez dogovorio uvjete novog èetverogodišnjeg ugovora s Realom. Španjolac æe postati èlan Reala, ali nakon završetka lockouta vratit æe se u NBA ligu kako bi odradio sezonu 2011/2012 s braniteljima naslova. Nakon završetka sljedeæe sezone ponovno æe se vratiti u Madrid gdje æe nastaviti igrati u španjolskoj ligi.

Fernandez je 2008. godine došao u Portland kao jedan od najboljih mladih igraèa Europe. Ipak, ondje nije uspio pokazati sve što može te mu se minutaža u Portlandu svake godine smanjivala. To njemu nije odgovaralo te je sve èešæe izražavao svoje nezadovoljstvo statusom u  ekipi. Na posljetku je odluèio sreæu potražiti negdje drugdje te je na dan ovogodišnjeg drafta mijenjan u Dallas. Ipak, èini se kako mu je dosta igranja u NBA ligi te æe se nakon sljedeæe sezone za stalno vratiti u Španjolsku.

Sljedeæe bi sezone Fernandez trebao primiti nešto više od dva milijuna dolara od Dallasa, a u Realu æe, prema ugovoru koji bi službeno trebao biti potpisan do kraja tjedna, godišnje zaraðivati oko 3 milijuna eura.

Tijekom svoje tri NBA sezone Rudy je odigrao 218 utakmica te je za prosjeèno 24 minute na parketu postizao po 9,1 poen i 2,2 asistencije po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE