Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rudy Fernandez ne želi igrati u NBA ligi

Agent španjolskog košarkaša Rudyja Fernandeza obznanio je Portland Trail Blazersima, klubu s kojim je Fernandez ugovorom vezan još sljedeæe dvije sezone, da njegov štiæenik više ne želi igrati u NBA ligi.

Agent Andy Miller svakom prilikom istièe kako leteæi Španjolac želi igrati košarku na europskim parketima i ako do toga ne doðe, spreman je privremeno se umiroviti sve dok mu ne istekne ugovor s NBA klubom iz najveæeg grada u Oregonu kako bi došao do tog cilja. Novi generalni menadžer popularnih Blazersa, Rich Cho, koji je tek nedavno preuzeo tu funkciju kao nasljednik Kevina Pritcharda, tvrdi da je razmotrio sve opcije ali nikako nije mogao naæi onu opciju koja bi zadovoljila i košarkaša i ozljedama izranjavani Portland. Jednostavno nije logièno odreæi se bez ikakve naknadne takvog košarkaša.

Podsjetimo se, 25-godišnji Rudy Fernandez, ljubimac publike, prošle sezone u prosjeku je ostvarivao uèinak od 8.1 poena te više od 2 skoka i 2 asistencije po utakmici.

Španjolac poznat po tricama i izrazitom odrazu nije zadovoljan s minutažom koju mu je trener Nate McMillan pružio u njegovoj 2. sezoni u najjaèoj košarkaškoj ligi na svijetu. Rudy, kojeg je trener koristio na poziciji beka šutera te na niskom krilu spreman je vratiti se u Europu kao i njegovi sunarodnjaci J.C.Navarro i J.Garbajosa koji takoðer nisu dosanjali amerièki san. Rudyjeva situacija možda je najsliènija onoj koju je Dražen Petroviæ proživljavao 90ih godina prošlog stoljeæa, radi se o istom klubu te takoðer grijanju klupe iza jednog od najboljih bekova lige (op.a C.Drexler i B.Roy). Dražen se izborio nadljudskom upornošæu za svoj komad NBA slave u vremenima kad su ostali europski igraèi jedva dobivali nekoliko minuta na parketu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE