Rudy Fernandez potpisao za Real Madrid

Službeno je trogodišnji ugovor, do 30. lipnja 2015. godine, s madridskim Realom potpisao 27-godišnji španjolski košarkaški reprezentativac Rudy Fernandez.

Na taj se potez talentirani bek-šuter, koji je ovu sezonu odradio u Denver Nuggetsima, odluèio po isteku èetverogodišnjeg NBA ugovora koji je 2008. godine potpisao s Portland Trail Blazersima: svjestan je da se zasad nije uspio nametnuti i da ondje neæe moæi dobiti ponudu financijski niti blizu one koju mu je dao Real.

Premda se za Real vezao, kako piše Marca, dugogodišnjim ugovorom, rado bi se ponovno okušao u NBA ligi i dokazao da zadovoljava njezine standarde, što mu dosad nije uspjelo.

Trener Nuggetsa George Karl izjavio je nedavno da Rudy može postati vrlo dobar NBA igraè.

Novi æe zalet u karijeri bivši košarkaš Estudiantesa tražiti u klubu za koji je nastupao prošle jeseni tijekom štrajka u NBA ligi. Taj æe proces poèeti veæ na Olimpijskim igrama u Londonu sa španjolskom reprezentacijom. Trenutaèno se od ozljede leða oporavlja i trenira u madridskoj luksuznoj èetvrti Valle de las Cañas, gdje je kupio kuæu.

Fernandez je, piše Marca, prvo Realovo pojaèanje za iduæu sezonu. Drugo je 27-godišnji amerièki krilni centar njemaèkog Bamberga, Marcus Anthony Slaughter.