Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rudy Gay produžuje ugovor s Kingsima

Sacramento Kingsi su možda i najveće iznenađenje početka ove NBA sezone te su za to odlučili nagraditi Rudyja Gaya novim ugovorom koji je, za razliku od prošloga, puno točnija procjena njegove vrijednosti.

Gay i Kingsi dogovorili su, zasad neslužbeno, trogodišnje produženje suradnje u iznosu od 40 milijuna dolara, odnosno u prosjeku oko 13 milijuna godišnje, što je puno realniji iznos za njegov doprinos na parketu u odnosu na trenutnih 19 milijuna dolara koje dobiva u posljednjoj godini tekućeg ugovora.

Kingsi su trenutno na omjeru 6-4, a Gay je nakon DeMarcusa Cousinsa najvažnija karika ekipe. Prosječno postiže 22,5 poena po utakmici, uz 6,8 skokova i 3,5 asistencija, što su mu najbolje brojke karijere. Važno za njega je i solidan postotak šuta od 45%, što je puno bolje od njegovih dana u Torontu kada je taj postotak znao biti i manji od 40%.

Novi ugovor s Kingsima trebao bi postati važeći od iduće sezone, a Gay će imati mogućnost raskida ugovora u trećoj godini i ispitivanje tržišta slobodnih igrača. Trenutno ima 28 godina, ulazi u najbolje godine svoje karijere i jasno je zašto su mu Kingsi produžili ugovor. S Cousinsom čini vrlo dobar temelj momčadi koja bi, ako nastavi s do sada prikazanim igrama, posebno u obrambenom segmentu igre, mogla postati konkurent za doigravanje već ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE