Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rudy Gay zamjena za Duranta u reprezentaciji SAD-a

U posljednje vrijeme se stalno priča o povlačenjima velikih igrača iz košarkaške reprezentacija SAD-a. Razlozi su uglavnom ozljede i umor od NBA sezone. Američka reprezentacija dosta je oslabljena, već znamo da ne igraju sjajni igrači poput Kevina Duranta, Paula Georgea, Blakea Griffina, Kevina Lovea

Reprezentacija je pozvala Rudyja Gaya, krilo Sacramento Kingsa, koji im je pomogao osvojiti zlatnu medalju prije četiri godine. Direktor košarkaške reprezentacije Jerry Colangelo u dogovoru s trenerom Mikeom Krzyzewskim smatra da je to najbolje rješenje.

“Oboje smo mislili da će to biti koristan dodatak zbog sjajnih sposobnosti ovog igrača, i zbog toga što je toliko blizak ekipi i našem programu”, izjavio je Colangelo.

Na svjetskom prvenstvu 2010. godine odigrao je svih devet utakmica i imao je prosjek od 7 koševa po utakmici, ali s klupe. Također je bio jedan od posljednjih igrača koji su otpali za Olimpijske igre 2012. godine.

“Jako sam uzbuđen što sam ponovo dio američke ekipe, i to je bogata tradicija za mene”, rekao je Gay. “Jedva čekam da se pridružim suigračima u Chicagu i naporno treniram kako bih pomogao svojoj zemlji da osvoji zlato u Španjolskoj.”

Gay je prošlu sezonu bio vrlo dobar, s prosjekom od 20 koševa po utakmici nastupajući za Toronto i Sacramento. Dobar je odabir jer može igrati i krilo i krilni centar, ali mora zamijeniti Duranta i Georgea.

Tako SAD sada trenira sa 16 igrača. Početak Svjetskog prvenstva se bliži, a do tada broj igrača moraju smanjiti na 12.

Latest Posts

NE PROPUSTITE