Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rudy Gobert: Ja sam najbolji centar NBA lige

Momčad Utah Jazza je počela igrati odlično. U zadnjih 13 utakmica su na omjeru 11-2, a izgubili su samo od Golden State Warriorsa i vrlo tijesno od Miami Heata. Osim Gordona Haywarda koji je očito skroz zaliječio ozljedu prsta, važan faktor njihovih pobjeda su odlične igre Rudyja Goberta.

Francuski centar je u tom razdoblju na double-double prosjecima. Zabija 15,9 poena uz nevjerojatnih 76,5% šuta iz igre, a uz to skače 12,9 puta po utakmici i tome pridoda 3,2 blokade.

Iskreno, mislim da sam ja najbolji centar lige. Ali duga je sezona. Pokušat ću uzeti svaku utakmicu kao izazov. Najteže je zadržati taj nivo cijele sezone“, izjavio je samouvjereni Gobert.

Iako vam sada prvo pada na pamet kako priča gluposti, zanimljivo je pogledati u brojke. Karl-Anthony Towns, DeMarcus Cousins, Hassan Whiteside, Dwight Howard i Marc Gasol u dvobojima protiv Goberta zabijaju samo 11,2 poena u prosijeku uz 30% šuta. S druge strane, Gobert protiv njih postiže 14 poena, 13,2 skoka i 4 blokade uz 77,4% šuta iz igre.

Uvijek je najveći izazov kada igraš protiv najboljih na svojoj poziciji. Svaki puta kada igram protiv njih, pokušavam ih zaustaviti i pokušavam zaustaviti njihovu ekipu. Osjećam se da ako pobijedimo utakmicu da sam pobijedio izazov“, nadodao je.

Sasvim je sigurno da mladog Francuza treba shvaćati kao elitnog NBA centra, no ako želi da ga jednog dana stvarno zovemo najboljim centrom lige, morat će nam pružiti još mnogo odličnih utakmica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE