Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Rus Prohorov novi vlasnik New Jersey Netsa

Mihail Dmitrijeviè Prokorov, jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji i 39. najbogatiji èovjek na svijetu prema Forbesovoj ljestvici za 2010. godinu, novi je vlasnik NBA košarkaškog kluba New Jersey Netsa.

Kupnju New Jersey Netsa od strane ruskog milijardera odobrili su iz NBA lige, pa æe tako Prohorov otkupiti 80% vlasništva od Bruce Ratnera, kao i 45% vlasništva nove dvorane Netsa kapaciteta 18.000 sjedeæih mjesta, Barclays Centera u Brooklynu, èije je otvorenje planirano za 2012. godinu.

“Donijet æu Netsima i NBA ligi puno razloga za zadovoljstvo” komentirao je Prohorov, prvi neamerikanac-vlasnik jednog NBA kluba.

Bogatsvo ruskog tajkuna procjenjuje se na nekih 9.5 milijardi amerièkih dolara, a dio svojeg kapitala æe investirati u klub koji je regularni dio aktualne sezone završio s omjerom 12-70, najlošijim u cijeloj NBA ligi.

“Procijenili smo da æe njegova strast prema igri, kao i poslovni kapacitet, biti od velike vrijednosti. Ne samo za Netse, veæ za cijelu ligu” rekao je komesar NBA lige David Stern.

Latest Posts

NE PROPUSTITE