Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ryan Anderson igraè koji je najviše napredovao

Nastavlja se podjela nagrada za završeni regularni dio ove NBA sezone. Danas je nagradu za igraèa koji je najviše napredovao dobio Ryan Anderson, visoko krilo Orlando Magica.

Anderson je ove sezone postao drugi najvažniji igraè i strijelac ekipe Orlanda, odmah iza ponajboljeg centra lige, Dwighta Howarda. Nastavio je sa sjajnim šutiranjem trica iz prošle sezone, a zahvaljujuæi dobrim igrama zaslužio je više minuta na parketu što je znao iskoristiti.

Ove sezone postiže 16,1 poena i 7,7 skoka po utakmici, što je velik napredak u odnosu na prošlu sezonu kada je prosjeèno bilježio 10,6 poena i 5,5 skokova po utakmici. Prosjek pogoðenih trica ostao je isti kao prošle sezone, na 39,3 posto, ali ove sezone šutira 6,9 trica po utakmici, što je za 1,6 više nego prošle godine.

Anderson je nagradu za igraèa koji je najviše napredovao dobio ispred Ersana Ilyasove i Nikole Pekoviæa. Anderson je ukupno dobio 260 bodova na glasovanju, Ilyasova je drugi sa 159 bodova, a treæi Pekoviæ dobio je 104 boda. Zanimljivo je da je Andrew Bogut dobio 5 bodova (jedan glas za prvo mjesto) iako je ove sezone odigrao samo 12 utakmica zbog ozljede lijevog gležnja.

Ova nagrada dodjeljuje se od 1986. godine kada ju je dobio tadašnji igraè San Antonio Spursa Alvin Robertson. Prošle godine ona je pripala Kevinu Loveu, a još su je dobili igraèi poput Dannyja Grangera, Monte Ellisa, Zacha Randolpha, Gilberta Arenasa i Tracyja McGradyja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE