Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Ryan McDonough o sljedećem ljetu Phoenix Sunsa

Phoenix Sunsi već godinama pokušavaju upecati krupnu ribu za vrijeme ljetnog free agencyja. Posljednjih su godina njihovu mrežu izbjegavali LeBron James i Carmelo Anthony (2014.) te LaMarcus Aldridge (2015.), dok je njihovi najveći ovoljetni ulov Jared Dudley.

Očigledno je da nešto ne štima, jer Dudley (30 milijuna za naredne tri sezone) nije zvijezda kakvu već dugo vremena uprava i navijači Phoenixa priželjkuju, te nije igrač koji trenutno može odvesti Sunse korak dalje.

S time se slaže i njihov generalni menadžer Ryan McDonough, no optimističan je glede budućnosti.

Naravno da nismo zadovoljni. No, očekuje nas mnogo slobodnih igrača sljedeće ljeto. Planski smo potpisivali ugovore za ovu sezonu te ćemo narednog ljeta imati jako puno prostora za dovođenje novih imena, bez da mijenjamo trenutnu srž momčadi. Nadam se da ćemo sljedeće ljeto biti jedna od najpoželjnijih destinacija“, izjavio je McDonough, no možda se ipak doima malo preoptimističan.

Najveće zvijezde lige kao što su LeBron James, Russell Westbrook i James Harden vezani su dugogodišnjim ugovorima za svoje trenutne momčadi. Kevin Durant već je sada najavio da sljedećeg ljeta želi produljiti ugovor s Golden State Warriorsima, baš kao i Stephen Curry, dok se isto sprema učiniti i Blake Griffin s Los Angeles Clippersima.

Ako prije ljeta ne produže svoje trenutne ugovore, igrači kao što su Giannis Antetokounmpo, Rudy Gobert, Steven Adams i Nerlens Noel, vrlo će ga vjerojatno dobiti tada, jer sumnjamo da njihove momčadi neće izjednačiti svaku ponudu koju bilo koja momčad iz lige ponudi za nekog od ovih mladih igrača.

Što ostaje na raspolaganju?

Chris Paul i Kyle Lowry ostaju najpoželjniji na listi, no pozicija organizatora igre već sada je dobro popunjena u ekipi Sunsa. Brandon Knight i Eric Bledsoe spadaju u sam vrh NBA lige na toj poziciji i glavne su uzdanice momčadi iz Arizone. Šutersku poziciju pokriva Devin Booker, kojeg Sunsi u budućnosti vide kao jednog od nositelja igre, dok kao potencijalnu metu na poziciji niskog krila vide trenutnog igrača Utah Jazza, Gordona Haywarda. Ispod koša imaju kombinaciju iskustva (Tyson Chandler, Kris Humphries) i mladosti (Alex Len, naš Dragan Bender), no sumnjamo da postoji ekipa u ligi koja bi odbila usluge sjajnog krilnog centra Atlanta Hawksa Paula Millsapa.

Uprava se pobrinula za budućnost svojih glavnih uzdanica koji su uz Sunse ugovorom vezani do 2019. (Bledsoe, Chandler), odnosno 2020. godine (Knight).

Ako se stvari budu odvijale po trenutnom planu, sljedeće ljeto za slobodne igrače raspolažu sa 17 milijuna dolara.

Pitanje je do kada će obožavatelji i dalje vjerovati na riječ upravi da ih iduće ljeto očekuje neko bolje sutra te koliko će još imati strpljenja s obzirom na činjenicu da Sunsi već 6 godina nisu osigurali doigravanje.

Ostaje nam za vidjeti hoće li McDonough i dalje živjeti na obećanjima ili će se napokon pobrinuti da Sunsi ostvare ono što je ustvari najbitnije, a to su dobri rezultati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE