Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento dobio priliku zadržati Kingse

Posljednjih tjedan dana bili su iznimno stresni za navijače Kingsa. Otprilike tada pojavile su se prve glasine o prodaju Kingsa grupaciji koja bi ekipu odmah preselila u Seattle. Iako nema službene potvrde, ponuda očito postoji, ali Sacramento će imati priliku zadržati NBA ekipu u svome gradu.

Dvojica uspješnih poduzetnika, Chris Hansen i Steve Ballmer, ponudili su obitelji Maloof (vlasnicima Kingsa) 525 milijuna dolara za kupnju franšize. Njihova je ideja da već od sljedeće sezone Kingsi presele u Seattle, gdje će za dvije godine biti napravljena nova dvorana koja odgovara NBA standardima.

To je pokrenulo lavinu negativnih reakcija od strane navijača Kingsa, koji nisu spremni oprostiti se od svoje ekipe. Odmah su pokrenuli i peticiju koja je do danas skupila oko 8.500 potpisa, a kojom se želi poručiti komesaru NBA lige Davidu Sternu da pruži priliku nekom od lokalnih poduzetnika da izjednači postojeću ponudu Hansena i Ballmera i tako kupi franšizu te zadrži ekipu u Sacramentu.

Sve svoje napore u zadržavanju Kingsa ondje gdje jesu radi i gradonačelnik grada Sacramento, Kevin Johnson, bivši NBA igrač Cavaliersa i Sunsa te trostruki All-Star. On je već razgovarao sa Sternom koji mu je poručio da Sacramento ima šansu zadržati ekipu u gradu. Stern će dopustiti predstavnicima Sacramenta da naprave prezentaciju pred Izvršnim odborom NBA lige, koji je zadužen za odobravanje prodaja i promjena lokacija franšiza.

To zapravo znači da gradonačelnik ima šest tjedana (do 1. ožujka) da pronađe zainteresirane kupce, koji bi bili spremni platiti 525 milijuna za preuzimanje ekipe, ali i zadržali Kingse u gradu, što je naravno osnovni uvjet kojeg Johnson traži. Već postoje glasine kako su se javili lokalni poduzetnici koji su spremni odvojiti nešto svoga novca da preuzmu franšizu i zadrže ju u Sacramentu.

Važna stavka opstanka u Sacramentu je i izgradnja nove dvorane, koja je prijeko potrebna. Novi vlasnici morat će biti spremni investirati i u izgradnju nove dvorane, na što trenutni vlasnici, obitelj Maloof, nisu bili spremni pristati.

Sacramento je dobio priliku zadržati Kingse u gradu, a hoće li ju iskoristiti, sada je na njima. Vijesti o prodaji franšize uzburkale su vode u gradu i očito je da Kingsi imaju velik broj obožavatelja koji se neće pomiriti s gubitkom ekipe. Jedino što izgleda kao sigurno je da obitelj Maloof uskoro više neće biti vlasnik ekipe, što će većina navijača Kingsa dočekati s velikim olakšanjem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE