Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento dobiva novu dvoranu i zadržava Kingse

Dok smo proteklih dana uživali u potezima najveæih NBA zvijezda današnjice na All-Star vikendu u Orlandu, u pozadini su voðeni pregovori oko zadržavanja Kingsa u Sacramentu. Pregovori su bili uspješni i postignut je naèelan dogovor o izgradnji nove dvorane.

NBA lige dala je rok do 1. ožujka da se pronaðe model kojim bi se financirala nova dvorana u Sacramentu, a da dogovor nije postignut liga bi dala zeleno svijetlo za premještanje ekipe u neki drugi grad, vjerojatno Anaheim.

Poèetkom All-Star vikenda zapoèela je i nova runda pregovora o izgradnji nove dvorane u Sacramentu. U pregovorima su sudjelovali predstavnici NBA lige, grada Sacramenta i èlanovi obitelji Maloof, koji su vlasnici Kingsa. Nakon nekoliko dana intenzivnih pregovora navijaèi Kingsa mogu odahnuti, jer postignuti dogovor uvelike poveæava šanse za ostanak Kingsa u glavnom gradu Kalifornije. Dogovor još mora biti potvrðen 6. ožujka glasovima gradskog vijeæa, no oèekuje se da to neæe biti problem.

“Mislim da bih mogao poèeti skakati od sreæe”, izjavio je Kevin Johnson, gradonaèelnik Sacramenta. “Naporno smo radili prethodnih mjeseci i ovo je velik dan za Sacramento. Uspjeli smo postiæi okvirni dogovor financiranja nove dvorane.”

Cijeli projekt izgradnje nove dvorane iznosi 387 milijuna dolara, a vlasnici Kingsa, obitelj Maloof tom projektu æe pripomoæi sa 73 milijuna dolara unaprijed, a tijekom trajanja projekta uplatit æe još 75 milijuna dolara.

Navijaèi Kingsa su s nestrpljenjem oèekivali ovaj dan. Prošle godine spominjalo se kako bi ovo mogla biti posljednja sezona Kingsa u Sacramentu, kako bi Anaheim rado primio franšizu u svoj grad, a od nedavno se i Seattle aktivirao i tražio povratak u NBA svijet. Ipak, Kingsi æe prema svemu sudeæi ostati u Sacramentu još dugo vremena i nakon rješavanja opstanka vrijeme je da se pobrinu i za dobre rezultate na košarkaškom terenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE