Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento i Miami dogovaraju trade?

Kako je nedavno ugledni kolumnist Zach Lowe napisao za ESPN, momčadi Sacramento Kingsa i Miami Heata su nedavno ponovno aktivirali pregovore od ljetos po pitanju tradea a jučer je i Michael Scotto za Basketball Insider izvijestio da su Kingsi spremni u Miami poslati playmakera Darrena Collisona i krilnog igrača Rudyja Gaya, dok bi Miami u suprotnom pravcu poslao ljevorukog slovenskog playmakera Gorana Dragića.

Kingsi su zainteresirani za trade Gaya koji je još krajem prošle sezone izjavio da je nezadovoljan ozračjem u Kingsima, te da želi zamjenu. Spomenut ćemo da Rudy Gay u ugovoru ima tzv. player option  klauzulu što znači da igrač može na ljeto 2017. godine postati slobodan igrač.

Michael Scotto navodi da je Sacramentu potreban dokazani startni playmaker, što Dragić sigurno je. Trenutačno startni playmaker Kingsa Darren Collison će propustiti desetak utakmica zbog suspenzije, dok ovog ljeta pridošli Ty Lawson nikako da se riješi problematičnog ponašanja zbog čega često ima probleme s organima reda i zaštite. Uz Collisona i Lawsona, Kingsi na rosteru još uvijek imaju i playa Isaiaha Cousinsa koji ima negarantirani ugovor i po svim naznakama neće ni postati garantiran. Zato su Kingsi zainteresirani za dolazak dokazanog i graničnog All Star igrača Dragića.

Dolazak Gaya i Collisona također ima smisla za Heat. Rudy Gay je krilni igrač koji bi pomogao da se bar malo nadomjesti odlazak Dwaynea Wadea u Chicago Bullse i vjerojatno otpuštanje krilnog centra Chrisa Bosha zbog problema sa srčanom manom. Collison bi pak bio solidna zamjena za Dragića. Heat bi za ovaj trade mogao biti zainteresiran i zbog toga što će i Gay i Collison na ljeto 2017. godine postati slobodni igrači, te tako osloboditi prostor na salary capu Miamija za potpis novih pojačanja.

Goran Dragić ima još najmanje tri godine ugovora, jer je prošlog ljeta potpisao petogodišnji ugovor s Miami Heatom vrijedan ukupno 90 milijuna dolara.

Ono što možda ,,koči“ ovaj trade jesu pregovori za buduće izbore na draftu, jer ni Kingsi ni Heat nemaju što ponuditi suprotnoj strani. Naime, Kingsi su zbog prošlogodišnjeg tradea s Philadelphia Sixersima ostali bez dva naredna izbora prve runde drafta (točnije na draftu 2017. godine Philadelphia ima pravo zamjene njihovih izbora, dok je izbor prve runde drafta 2018. godine potpuno nezaštićen, te sigurno odlazi u Philadelphiju bez obzira na kojem mjestu Kingsi završe sezonu 2017./2018.).

Miami Heat se pak zbog dolaska Dragića iz Phoenix Sunsa morao odreći dva buduća izbora prve runde drafta 2018. godine i 2021. godine. Nije nemoguće ni da se u mogući trade uključi i treća momčad koja bi pomogla s izborima na draftu, ali to je već špekulacija.

Naredni dani pokazat će da li je ova glasina kao i ostale što su se ovih dana pojavile, lažna ili nam se zbilja priprema jedan zanimljiv trade.

Latest Posts

NE PROPUSTITE