Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento Kings – dokaz da sam talent nije dovoljan

Keith Smart ima jedan od najtežih poslova u NBA ligi. Trener Sacramento Kingsa raspolaže s igračima koji imaju neupitni talent, no koji uz talent posjeduju preveliku količinu ega, malo želje za radom i nimalo discipline. Od sezone 2005/06 Kingsi nisu nastupili u doigravanju, a teško je vjerovati da ova ekipa to može promijeniti.

DeMarcus Cousins, Tyreke Evans i Marcus Thornton najbolji su igrači ekipe i “budućnost” Sacramento Kingsa.

Marcus Thornton, šuter koji u jednoj utakmici uništi protivnika, a onda u dvije ili tri svoju ekipu. Iako je u rookie sezoni pružao dobre partije, Hornetsi su ga odlučili razmijeniti zbog konstantnih neslaganja s trenerom i nediscipline kako na terenu tako i van njega. U trećoj sezoni u Sacramentu brojke su mu u padu, a osim koševa, praktički je neprimjetan u drugim segmentima igre. Šutira u serijama, spreman riješiti utakmicu u odlučujućim trenutcima, no ako je suditi po početku, karijeru će provesti u slabim klubovima zabijajući 15-ak koševa po susretu.

Nakon što je osvojio titulu novaka godine, Tyreke Evans nije se nastavio razvijati na očekivani način. Igrač koji kombinacijom brzine i snage odlično završava u reketu, također je pokazao da mu disciplina nije vrlina, a “proslavio” se snimkom kako bježi od policije. Brojke su mu, kao i Thorntonu u konstantnom padu, ni treneru ni ekipi nije jasno na kojoj ga poziciji koristiti, pa je nejasno je li riječ o razigravaču ili krilu. Nakon očajnog početka sezone počeo je pružati bolje partije, pa se ozlijedio. Tek su mu 23 godine, no vrijeme je da pokaže napredak na terenu i zrelost van njega.

Svaka čast prethodnom dvojcu, no DeMarcus Cousins je ipak priča za sebe. Jedan od najdarovitijih visokih igrača u ligi, s 22 godine dominantan centar, dobar osjećaj za igru, zavidna tehnika za centra a tako “posebna biljka”. Promjene ponašanja koje pokazuje su naprosto nevjerojatne, pa tako u nekim utakmicama ne ide na skok i općenito djeluje kao da ga je netko natjerao da se pojavi, dok pak u nekolicini susreta pokazuje toliku količinu želje da zaradi tehničku, napravi poneki glupi faul ili pokušava sam pobijediti. Najnoviji mu je trend primati loptu oko trice, te s par vođenja i ponekim driblingom doći do koša, a rezultat bude jedna akcija u najboljih deset toga dana, dok su ostalo izgubljene lopte i isforsirani šutevi. U ligi gdje je malo dominantnih i pravih centara ovaj bi igrač mogao vladati, no ako ne sredi svoje ponašanje i  pristup utakmicama bit će samo još jedan od onih koji je mogao tako puno, a napravio tako malo.

S četiri pobjede u šesnaest susreta na dnu su Zapada, bez slavlja na gostujućem terenu, s ekipom od koje se već godinama očekuje napredak koji nikako ne dolazi. S talentom koji posjeduju u jednom susretu mogu iznenaditi svakoga, no daleko su od toga da postanu ozbiljna ekipa. Neriješena pitanja oko dvorane i ostanka kluba u gradu, zvijezde koje za sada ne pokazuju da se u njih vrijedi uložiti, pitanje je postoji li svijetlo na kraju tunela za navijače Sacramento Kingsa?

Latest Posts

NE PROPUSTITE