Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento Kingsi doveli dvojicu i otpustili jednog igraèa

Tri igraèke promjene napravili su noæas èelnici Sacramento Kingsa. Najvažnija je zasigurno potpisivanje slobodnog igraèa Aarona Brooksa koji je prošlu sezonu proveo igrajuæi košarku u Kini.

Brooks æe s Kingsima potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 6,6 milijuna dolara, a imat æe u ugovoru i moguænost napuštanja Kingsa nakon prve odraðene sezone. Brooks æe vjerojatno ulaziti u igru s klupe, dok æe prvi razigravaè ostati Isaiah Thomas, koji je u drugom dijelu prošle sezone pokazao da zaslužuje tu poziciju.

Brooks je u NBA ligi proveo 4 godine, veæinu u dresu Houston Rocketsa te pola sezone u Phoenixu. Najbolje je igrao prije dvije sezone kada je u dresu Rocketsa prosjeèno postizao 19,6 poena i dijelio 5,3 asistencije.

Kako bi napravili mjesta za Brooksa, Kingsi su morali otpustiti Hassana Whitesidea koji veæ dvije godine ne uspijeva izboriti mjesto u rotaciji Kingsa. U rookie sezoni odigrao je samo jednu utakmicu, a u sophomore 18 utakmica, no bez veæeg uèinka. Prosjeci karijere iznose mu 1,5 poena i 2,1 skok po utakmici.

Napravili su Kingsi i razmjenu s Toronto Raptorsima u kojoj su doveli Jamesa Johnsona u zamjenu za buduæi izbor druge runde drafta. Time su Raptorsi oslobodili nešto prostora pod salary capom, a Kingsi dobili igraèa koji bi mogao zapoèinjati utakmice na krilnoj poziciji. Prošle je sezone za prosjeèno 25 minuta na parketu bilježio 9,1 poen i 4,7 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE