Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento Kingsi otpustili glavnog trenera

Nakon nekoliko dana konfuzne situacije u Sacramento Kingsima odluèeno je da su potrebne promjene. S tim ciljem èelnici Kingsa odluèili se dati otkaz treneru Paulu Westphalu kojega æe privremeno zamijeniti Keith Smart, njihov dosadašnji pomoæni trener.

Kingsi su sjajno ušli u sezonu, pobijedili su Los Angeles Lakerse no nakon toga su kola krenula nizbrdo i upisali su 5 poraza u 6 utakmica. Porazi samo po sebi nisu toliki problem nego igra igraèa Kingsa. Bilo je oèito da se neki igraèi ne snalaze na parketu pa su tako glavni igraèi ekipe, Tyreke Evans i Marcus Thornton, znali od utakmice do utakmice varirati od briljantnog do katastrofalnog nastupa.

Uskoro su uslijedili problemi sa startnim centrom, DeMarcusom Cousinsom, kao i nekoliko kritika igraèa Kingsa na raèun trenera. Trener Westphal izjavio je kako Cousins zahtjeva razmjenu u neku drugu ekipu, dok je sam Cousins to demantirao nakon par dana. Kingsi su  u posljednja dva susreta poraženi sa ukupno 44 poena razlike što je bila kap koja je prelila èašu.

Predsjednik košarkaških operacija Geoff Petrie danas je objavio kako su uruèili otkaz Westphalu i kako su u potrazi za novim trenerom. Westphal je u dvije sezone na èelu Kingsa ostvario tek 51 pobjedu i 120 poraza.

“Želim se zahvaliti treneru Westphalu na trudu koji je uložio u Kingse”, u službenoj objavi istaknuo je Petrie. “Nažalost, ekipa nije igrala na razini koja se oèekivala na poèetku sezone. Želimo mu sve najbolje u sljedeæim poslovima.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE