Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento Kingsi se odrekli prava na Dejana Bodirogu

Nakon pune 22 godine čekanja, u petak navečer Sacramento Kingsi su objavili da su se odrekli prava na bivšeg srpskog košarkaša Dejana Bodirogu, koji je sada postao slobodan igrač, javlja Keith Smith s RealGM-a.

Nakon što su izabrali Corlissa Williamsona s 13. pickom i Tyusa Edneyja s 47. pickom, Sacramento Kingsi su na draftu 1995. godine s 51. pickom odlučili uzeti Bodirogu, u nadi da su pronašli dragulj kasno u drugoj rundi. To se ispostavilo točnim, ali problem je bio što Bodiroga nikada nije otišao „preko bare“, postavši tako jedan od najboljih europskih košarkaša koji se nikada nije okušao u NBA-u.

Bodiroga je u svojoj 18-godišnjoj karijeri igrao za Proleter, Zadar, Stefanel, Real Madrid, Panathinaikos, Barcelonu i Lotomaticu, a uz tri euroligaška ima dva zlata sa Svjetskog prvenstva i tri zlata s Europskog prvenstva s reprezentacijom Srbije te srebro s Olimpijskih igara 1996.

Ovaj 44-godišnjak je sada slobodan igrač, ali u mirovini je još od 2007. godine. Što bi bilo da se okušao u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta možemo samo nagađati, ali sigurni smo da bi to izgledalo ovako nekako:

Latest Posts

NE PROPUSTITE