Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento Kingsi umirovljuju dres Stojakovića?

Rookie Sacramento Kingsa Ben McLemore jučer je putem Twittera objavio da mijenja broj na leđima svog dresa sa 16 na 17, što bi moglo značiti da će Kingsi uskoro umiroviti broj 16, kojeg je nosio sjajni šuter Predrag Stojaković.

McLemore je prvo napisao: “Navijači Kingsa, moram vam reći da ću promijeniti broj dresa na 17, s vrlo dobrim razlogom.” Taj razlog nije htio otkriti, ali odmah se posumnjalo da će Kingsi umiroviti broj 16, kojeg je sedam i pol sezona nosio Stojaković. Lokalni mediji odmah su potražili potvrdu kod čelnika ekipe, koji nisu ni potvrdili ni opovrgnuli vijest.

“Razmišljali smo o umirovljenu dresa Peje Stojakovića, on sigurno zaslužuje tu čast. Ali za sada, to je sve što možemo reći”, izjavio je Chris Granger, predsjednik ekipe.

Kingsi su Stojakovića izabrali kao 14. pick na draftu 1996. godine, prvu je utakmicu odigrao 1998. godine, a u Sacramentu je boravio sve do 2006. godine, kada je mijenjan u Indiana Pacerse. U dresu Kingsa prosječno je bilježio 18,4 poena i 5,1 skok po utakmici, a najuspješnija je bila sezone 2003/04, kada je s 24,2 poena po utakmici bio drugi najbolji strijelac lige.

Upravo su od 1998. do 2006. Kingsi imali najviše uspjeha od preseljenja u Sacramento (1985. godine). Svake su godine izborili doigravanje, a najdalje su došli 2002., kada su ih u finalu Zapada izbacili Los Angeles Lakersi s 4-3 u pobjedama. Od ekipe koja je tada igrala, već su umirovljeni dresovi Chrisa Webbera i Vlade Divca, tako da ne bi čudilo da se i Stojakovićev dres nađe među “besmrtnima” pod svodom dvorane.

Latest Posts

NE PROPUSTITE