Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento: Mladoj ekipi pridodati iskustvo

Èelnici Sacramento Kingsa zasigurno æe se ukljuèiti u utrku za svim važnijim slobodnim igraèima ovoga ljeta jer prostora za njihovo dovoðenje imaju napretek. Ukoliko ne budu uspješni ove godine, sljedeæa bi im mogla biti sretna jer æe tada ponuda slobodnih igraèa biti mnogo izdašnija.

Zaštiæeni:
Marcus Thornton

Kingsi imaju samo jednog zaštiæenog slobodnog igraèa, to je Marcus Thornton èija zadnja godina ugovora vrijedi samo 1 milijun. Za njega æe se pronaæi zainteresiranih ekipa, ali Kingsi æe sigurno izjednaèiti bilo koju ponudu, koliko god ona visoka bila i tako zadržati ovog igraèa koji im je prošle sezone donosio 21 poen i 4,7 skoka u prosjeku po utakmici.

Nezaštiæeni:
Samuel Dalembert, Marquis Daniels, Darnell Jackson, Pooh Jeter

Dalembert je davno zagazio u 30. godinu životu, no još uvijek ima vatre u njemu i brojne ekipe æe ga htjeti dovesti u svoje redove. Što se Kingsa tièe, oni u potpunosti pomlaðuju svoju ekipu i vjerojatno æe do neke granice pratiti ponude ostalih ekipa, ali ga neæe preplatiti.

Daniels je došao u Kingse u veljaèi, no zbog teške ozljede vrata nije uopæe igrao. Sada je ponovno spreman za igru i kao favorit za njegovo dovoðenje spominju se Boston Celticsi, dok ga Kingsi vjerojatno neæe trebati. Jackson i Jeter svoju æe sreæu potražiti u nekoj drugoj ekipi, a možda i izvan NBA lige.

Pod ugovorom:
John Salmons, Francisco Garcia, Tyreke Evans, DeMarcus Cousins, Jason Thompson, JJ Hickson, Donte Greene, Hassan Whiteside

Veæina ekipe od prošle godine je na okupu. To su sve redom mladi igraèi koje predvodi Tyreke Evans koji æe pokušati ove sezone popraviti dojam iz prošle kada je veæinu vremena igrao pod ozljedom. Ono što fascinira kod Kingsa je štedljivost njihovih vlasnika, koji s ovim igraèima terete salary cap sa samo 27 milijuna. Ta brojka æe se poveæati produživanjem ugovora Thorntona, no još uvijek æe imati mnogo mjesta za dovoðenje kvalitetnih slobodnih igraèa. Pitanje je samo koliko kvalitetnih slobodnih igraèa želi doæi u ekipu koja ne zna u kojem æe gradu igrati za dvije sezone.

Kada im se pogleda roster može se uoèiti kako im fali jedno tipièno krilo, na bekovskim pozicijama su popunjeni, a dobro bi im došao i iskusniji visoki igraè koji bi potpomogao razvoj Cousinsa i Hicksona.

Kingsi su na draftu doveli Jimmera Fredettea, jednog od boljih šutera generacije. Od njega oèekuju velike stvari, no on æe se prvo morati izboriti za minutažu pokraj Evansa, Salmonsa i Garcije. U drugoj rundi izabrali su Honeycutta i Thomasa, ali od njih se ne oèekuje veæe sudjelovanje u igri Kingsa sljedeæe sezone.

Kandidati za otpis:
Francisco Garcia, John Salmons

Ova dvojica igraèa imaju ponešto veæe ugovore nego što to pokazuju uèinkom na parketu, no Kingsi nemaju nikakve potrebe otpisivati igraèe. Mjesta pod salary capom imaju i više nego dovoljno tako da im ni 8,5 milijuna godišnje za Salmonsa ili 6 milijuna godišnje za Garciju ne predstavlja veliki problem. Ukoliko se Fredette pokaže kao dobro pojaèanje mogli bi amnestiju iskoristiti sljedeæe godine te se riješiti jednog od spomenute dvojice igraèa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE