Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento na mali korak do zadržavanja Kingsa u gradu

Večeras su navijači Sacramento Kingsa dobili sjajne vijesti. Određeni dio vlasnika NBA momčadi dao je svoj glas za ostanak Kingsa u Sacramentu, te bi za dva tjedna ta odluka trebala postati i službena.

Danas je dvosatni sastanak održalo 12 vlasnika NBA momčadi, koji djeluju u sklopu Odbora NBA lige koji odlučuje o preseljenju franšiza. Taj odbor je jednoglasno podržao ostanak Kingsa u Sacramentu, te će preporučiti ostanak Kingsa u Sacramentu i Odboru vlasnika, koji se sastaje oko 13. svibnja.

Odbor vlasnika lige, koji se sastoji od vlasnika svih ostalih 29 NBA momčadi (ili njihovih predstavnika), za dva će tjedna donijeti konačnu odluku o sudbini Kingsa. Budući da su danas dobili preporuku o glasovanju da Kingsi ostanu u Sacramentu, čini se da će njihovo glasovanje biti samo formalnost te da Kingsi ostaju u gradu u koji su doselili 1985. godine, nakon odlaska iz Kansas Cityja.

Mali podsjetnik za one koji nisu pratili, obitelj Maloof, dugogodišnji većinski vlasnici Kingsa, odlučili su prodati svoj udjel u franšizi grupaciji iz Seattlea. Oni su htjeli Kingse preseliti u Seattle i tako vratiti SuperSonicse na “košarkašku mapu”, ali grad Sacramento se nije htio predati bez borbe. Oni su uspjeli pronaći nekoliko zainteresiranih kupaca, koji su ponudili jednaku količinu novca kao i “ekipa” iz Seattlea, ali su spremni zadržati Kingse u Sacramentu. Uz to, dogovorena je i izgradnja nove dvorane u Sacramentu, što je zasigurno bio veliki korak u borbi za Kingsima.

Svaka prodaja franšize mora prvo biti odobrena od strane ostalih vlasnika NBA lige. U većini slučajeva to odobravanje je samo formalnost, no u ovom slučaju grad Sacramento i navijači Kingsa napravili su sve kako bi zadržali svoju ekipu te se čini da su i uspjeli u tome.

Latest Posts

NE PROPUSTITE