Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sacramento od iduće sezone nosi dres s reklamom

Nakon što je u travnju ove godine odlučeno da NBA postaje prva liga u četiri velika američka sporta (američki nogomet, bejzbol, hokej na ledu i naravno, košarka) koji dopušta reklamiranje sponzora na svojim dresovima, očekivala se velika navala stranih i američkih korporacija.

No, protivno očekivanjima, momčad Sacramento Kingsa ovog je tjedna postala tek druga franšiza koja je potpisala trogodišnji ugovor s tvrtkom čije će ime zauzeti djelić prostora na njihovom dresu.

Naime, u gornjem lijevom kutu dresa imat će mali logo kalifornijske tvrtke Blue Diamond Growers, koja se bavi uzgojem i distribucijom badema. Ugovor vrijedi tri godine, a budžet momčadi iz glavnog grada Kalifornije porasti će za 15 milijuna dolara u naredne tri godine.

Prvi su se na ovakav potez odvažili u upravi Philadelphia 76-ersa, kada su u svibnju potpisali ugovor s internetskom stranicom StubHub.

Košarka svakim danom postaje sve veći biznis, što dokazuje i ovaj potez vrha NBA lige. Novaca očito nikad previše, a do početka sezone 2017./18., možemo očekivati da će se i obistiniti prognoze te da će najveće svjetske tvrtke htjeti “pogurati” svoj logo na dres neke NBA momčadi. Arapski zračni prijevoznik Emirates navodno je jedan od prvih koji čekaju u redu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE