Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

SAD uvjerljiv protiv Argentine

Američka košarkaška reprezentacija u sklopu priprema za Olimpijske igre u Rio de Janeiru odigrala je sinoć u Las Vegasu prijateljsku utakmicu protiv Argentine, jednog od protivnika Hrvatske iz skupine B. Sudeći prema toj utakmici SAD neće imati milosti prema protivnicima – Argentina je pregažena rezultatom 111:74.

Američke NBA zvijezde furiozno su otvorile utakmicu u prvoj četvrtini i istu dobile 32:14 nakon čega Argentina više nije imala šanse za povratak. U nastavku samo je jedna četvrtina završila neodlučenim ishodom, i to treća, bilo je 24:24. Trener Mike Krzyzewski dao je priliku svim igračima a najviše su igrali Kyrie Irving, Kevin Durant i Carmelo Anthony, dok smo na terenu mogli vidjeti zajedno i novoformirani trojac Warriorsa Durant-Draymond GreenKlay Thompson.

Upravo je dvojac Carmelo-Durant bio i među efikasnijima u redovima USA tima, prvi je ubacio 17, a drugi 23. U dobrom izdanju predstavio se i Paul George koji je za 16 minuta postigao 18 poena. Kod Argentinaca Andres Nocioni je ubacio 15, Luis Scola 10, Manu Ginobili 11. Kompletan box score možete pogledati ovdje.

Stil igre reprezentacije SAD-a nije se promijenio u odnosu na prošla natjecanja. Nakon svakog promašaja protivnika koriste priliku za tranziciju, vole se zaigrati u izolacijama i 1 na 5 situacijama, šutiraju puno trica, koriste prednosti u brzini i atleticizmu. U obrani kada je stignu postaviti igraju opreznije s naglaskom na kontrolu reketa što su standardni postulati Krzyzewskog i Toma Thibodeaua, ali prema potrebi, ovisno o protivniku često ćemo ih gledati i u presingu po cijelom parketu. U obrani pick and rolla ili u kretnjama protivničkih igrača bez lopte SAD uredno preuzima gotovo sve, posebno ako nema izrazitog missmatcha.

SAD je glavni favorit za osvajanje zlatne medalje i bila bi prvoklasna senzacija da ne dođu do njega u Brazilu dok na raspolaganju imaju ovakav roster. Nalaze se u skupini A s Francuskom, Srbijom, Venecuelom, Kinom i Australijom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE