Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Saga Holiday napokon dobila sretan kraj

Jrue Holiday vratio se košarci nakon višemjesečnog izbivanja zbog teške bolesti svoje supruge Lauren, koja se uspješno oporavlja od operacije uklanjanja tumora za mozgu. Tako je agonija ove uspješne sportske obitelji napokon doživjela svoj, na radost svih upućenih, sretan završetak.

Naime, nakon što je u lipnju ove godine Lauren otkriven zloćudni tumor, i to u jako kasnom stupnju trudnoće, 26-godišnji razigravač New Orleans Pelicansa odlučio je košarku pustiti po strani te se u potpunosti posvetiti svojoj bolesnoj supruzi.

Moja obitelj dolazi ispred košarke“, izjavio je tada Holiday. „Očito sam blagoslovljen što igram ovu igru i da sam u ovoj poziciji u kojoj sam sad, ali moja žena je najvažnija stvar na svijetu za mene. Ona je na prvom mjestu, ispred svega.“

Par se upoznao 2008. godine, za vrijeme studiranja na sveučilištu UCLA. Jrue igrao košarku za tamošnje Bruinse, dok je Lauren branila boje ženske nogometne ekipe. Vjenčali su se u srpnju 2013., dok su u rujnu ove godine, netom prije operacije, dobili i svoju prvu kćer.

29-godišnja Lauren je sve do prošle godine uspješno nastupala za američku nogometnu reprezentaciju, s kojom je osvojila dvije zlatne olimpijske medalje (2008. u Pekingu i 2012. u Londonu) te je u 133 nastupa za nacionalnu vrstu upisala 24 pogotka.

Jrue je u NBA došao kao 17. izbor drafta iz 2009. godine te je ubrzo postao jedna od glavnih uzdanica momčadi Philadelphia 76ersa. Sjajnim igrama u dresu istog kluba zaslužio je 2013. godine čast da nastupa na All-Star utakmici. Istog je ljeta u zamjeni za Nerlensa Noela i draft pickove otišao put New Orleansa, no od samog dolaska propustio je dosta velik broj utakmica, kako zbog ozljeda, tako i zbog ovih problema sa suprugom.

Kroz karijeru zabija 14,1 poen u prosjeku te suigračima dijeli 6,1 asistenciju i jasno je da se radi o igraču koji je jako bitan kotačić u momčadi trenera Alvina Gentryja.

Suigrači i stručni stožer Pelicansa cijelo su mu vrijeme pružali podršku te jedva očekivali kraj ove sage i povratak na teren jedne od njihovih glavnih uzdanica.

Sredinom prošlog tjedna izašla je vijest kako su crni dani iza obitelji Holiday te da je Jrue u potpunosti spreman vratiti se svojoj drugoj ljubavi. Kao datum povratka označio se 18. studeni i susret protiv Portland Trail Blazersa.

Dotada su Pelicansi skupili tek dvije pobjede u 12 odigranih susreta, a sezonu su, usprkos sjajnim partijama Anthonyja Davisa, započeli omjerom 0-8.

I onda je napokon došao taj petak i utakmica s Blazersima. Utakmicu je počeo s klupe te je krajem prve četvrtine kročio na parket i zaradio ovacije publike Smoothie King Arene.

Odigrao je 23 minute te je za to vrijeme uspio postići 21 poen i podijeliti 7 asistencija u utakmici koju su Pelicansi pobijedili sa 113-101.

Blagoslovljen sam i sretan što je napokon sve u redu s mojom obitelji“, izjavio je nakon susreta. “Jasno je da ne možete znati kako je biti u ovakvoj situaciji dok se u njoj ne nađete. Ovo je bilo jedno jako stresno razdoblje. Hvala mojoj momčadi na podršci. Cijelo vrijeme su bili uz nas i činili sve kako bi nam pomogli. Igrači, treneri, fanovi… Toliko molitvi i poruka podrške, nevjerojatno.”

Uslijedili su susreti protiv Charlotte Hornetsa i Atlanta Hawksa u kojima su nastavili pobjednički niz, a vidljivo je da su Holidayevim povratkom na parket dobili dimenziju više.

Jrue, Davis i ekipa sutra dočekuju Minnesota Timberwolvese protiv kojih bi vrlo lako mogli nastaviti pobjednički niz, dok bi Holiday već tada mogao osvanuti u početnoj petorci umjesto Tima Fraziera.

Latest Posts

NE PROPUSTITE