Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Salary cap probio granicu od 100 milijuna dolara

Vlasnici NBA lige obavijestili su vlasnike NBA momčadi da bi salary cap za sezonu 2016/17. trebao biti 94 milijuna dolara, dok je porezni iznos podignut na 113 milijuna dolara koje ekipe mogu potrošiti. Prije nekoliko mjeseci po projekciji salary cap za sezonu 2016/17 je trebao biti 92 milijuna, dok je po projekciji na početku prošle sezone trebao biti 89 milijuna.

Ovo je ipak samo projekcija. Stvarni salary cap će NBA liga objaviti kad prestane moratorium 6.srpnja, tj. datum nakon kojeg igrači mogu potpisivati ugovore s momčadima.

Razlika od 2 milijuna dolara u projekciji neće previše značiti momčadima, ali bi imala koristi za one momčadi koje žele potpisati igrače za maksimalne ugovore te u konačnici za same igrače zbog čijeg je nezadovoljstva i povećana projekcija.

S povećanjem salary capa povećat će se i maksimalne plaće igračima. Prema projekciji od 92 milijuna dolara, maksimalni ugovor za igrača s šestogodišnjim NBA iskustvom je 21,3 milijuna, za igrače s NBA iskustvom od 7-9 godina je 25,9 milijuna dolara, a za one s deset godina ili više godina NBA iskustva 30,3 milijuna dolara.

Projekcija od 94 milijuna za salary cap će povećati te brojke za nekoliko stotina tisuća dolara. Prema Larryju Johnu te brojke bi trebale biti veće za 0,2 milijuna dolara.

Za sezonu koja je za nama, salary cap je bio 70 milijuna dolara, dok je taksa na luksuz bila 84,4 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE