Thursday, May 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Salary cap za sljedeću sezonu 101 milijun dolara

NBA liga je obavijestila vlasnike svih 30 NBA momčadi da će salary cap za sljedeću sezonu biti 101 milijun dolara. Ovu vijest je prije par dana prenio Adrian Wojnarowski za The Vertical.

To je povećanje od oko 7 milijuna dolara u odnosu na ovu sezonu. Ove sezone salary cap je bio 94,143 milijuna dolara. Također će i granica za luxury tax će porasti za 8 milijuna dolara, te će ona sljedeće sezone biti 121 milijun dolara. Ove sezone granica za luxury tax je bila 113 milijuna dolara.

Ovo je ipak blago sniženje u odnosu na najave iz veljače kada je Eric Pincus procjenjivao da bi salary cap za ovu sezonu mogao biti 102 milijuna, a luxury tax 122 milijuna dolara.

Igrači će ipak dobiti puno više para nego li prije par sezona kada je salary cap bio oko 56 milijuna dolara (sezona 2006/2007.), što je porast od skoro 70 milijuna dolara.

I dalje ćemo gledati kako će neki igrači dobiti mnogo milijuna, a te pare nikako neće otplatiti igrama na terenu. Ipak očekujemo da ovog ljeta netko od igrača (Kevin Durant, Stephen Curry, Chris Paul ili netko drugi) dobije ugovor vrijedan preko 200 milijuna. Podsjećamo da je najveći ugovor u povijesti lige prošlog ljeta dobio igrač Memphis Grizzliesa Mike Conley koji će za 5 godina zaraditi 153 milijuna dolara.

Latest Posts

NE PROPUSTITE