Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sam Hinkie: Biti ćemo agresivniji ovo ljeto

Od 2013. godine od kada je Sam Hinkie na čelu Philadelphia Sixersa, klub je bio dosta rezerviran na tržištu slobodnih igrača. Hinkie je potpuno počistio roster te pokušao graditi ekipu kroz draft. Još uvijek je upitno koliko će ovakva strategija donijeti Sixersima u budućnosti jer Dario Šarić i Joel Embiid, njihovi visoki pickovi na kojima žele graditi ekipu još nisu odigrali ni minutu u Philadelphiji. Igrače koje su dovodili kao slobodne bili su igrači koji nisu preskupi te su popunjavali rupe u rosteru sa strategijom jačanja cap prostora za budućnost. Ovakva politika naravno nije popularna kod navijača.

Ipak, frustracijama navijača Sixersa mogao bi doći kraj ovoga ljeta. U razgovoru s lokalnim medijima Hinkie je najavio da će ovo ljeto pokušati dovesti nekoga od slobodnih igrača. Lista slobodnih igrača ovoga ljeta izgleda zastrašujuće, a Sixersi imaju puno prostora pod capom što bi moglo Hinkieja pretvoriti od osporavanog GM-a do heroja Philadelphije.

«Još nismo napravili pravi potez tu (slobodni igrači), ali smo se doveli u poziciju da imamo prostora za dovođenje slobodnih igrača kao rijeko koji klub u ligi. Mislim da ćemo biti agresivniji ovo ljeto. Možda ćemo potrošiti i 10 ili 15 puta više novaca nego smo potrošili u zadnje 3 godine.», izjavio je Hinkie.

Za ovakav zaokret, poprilično je zaslužan posebni savjetnik Sixersa, iskusni Jerry Colangelo koji želi da Hinkie ubrza proces rebuildinga te pridoda više važnosti dovođenju kvalitetnih slobodnih igrača, a ne samo draftu. Od kada je Colangelo u klubu, nekoliko promjena u pravcu ubrzanja procesa izgradnje ekipe je već napravljeno. Zaposlen je Mike D´Antoni da bi unaprijedio napadačku igru, a Elton Brand je vraćen iz mirovine kao mentor mladim centrima na rosteru.

Ako Sixersi uspiju privući neku zvijezdu onda će to biti potpuno druga priča od ovogodišnje. Uz Roberta Covingtona, Nerlensa Noela, Jahlila Okafora, Jerami Granta, Šarića i Embiida, te 3 izbora u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta, Sixersi bi mogli postati ozbiljna ekipa. Osim puno novaca koje mogu dati ovo ljeto, Sixersi imaju i strašan trade potencijal koji će morati dobro i pametno utrošiti. Za sada zvijezde, zbog prilično neambiciozne politike ipak ne pokazuju interes prema Sixersima, ali jedno zvučno ime bi promijenilo stvari. Jedna ljetna senzacija bi potpuno preokrenula stvari i vratila ovu poznatu franšizu tamo gdje joj je i mjesto. U vrh.

Latest Posts

NE PROPUSTITE