Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sam Hinkie više nije GM Sixersa

Kako javlja Marc Stein, ugledni novinar i poznavalac NBA događanja, nakon tri godine agresivnog skupljanja draft pickova i primanja kritika za njegov pristup, Sam Hinkie je odstupio s dužnosti generalnog menadžera i predsjednika košarkaških operacija u Philadelphia Sixersima.

Josh Harris, jedan od pomoćnika generalnog menadžera u Sixersima, potvrdio je za ESPN da je Hinkie iznenada dao otkaz. U izjavi je rekao: „Iako smo bili razočarani Samovom odlukom, željeli bismo mu se zahvaliti za njegov doprinos u protekle tri godine. Nema sumnje da će nas Samov rad postaviti na dobru poziciju za buduće poslove.“

Hinkie je napisao pismo skupini vlasnika Sixersa, koju je ESPN dobio na uvid.

S obzirom na sve promjene u našoj organizaciji, više nemam povjerenja da mogu napraviti dobre odluke u ime investitora u Sixersima“, napisao je. “Tako da sam trebao odstupiti. I jesam!“

Hinkie je izgubio dio ovlasti kada su Sixersi prije nekoliko mjeseci zaposlili Bryana Colangela, koji je dva puta bio najbolji generalni menadžer godine u NBA ligi.

Hinkiejeva budućnost u Sixersima je bila okarakterizirana kao slaba od prosinca, kada je Bryanov otac, Jerry Colangelo bio angažiran kao novi predsjednika košarkaških operacija Sixersa. Jerry Colangelo je voditelj košarkaških operacija u reprezentaciji SAD-a i dugo se smatra za jednog od najuspješnijih NBA voditelja.

Kada je angažiran kao GM Sixersa u proljeće 2013.godine, Hinkie je postao sinonim za termin u Philadelphiji poznat kao ,,Proces“. Oslanjajući se na (nesigurnu) budućnost u vidu mnoštva draft pickova i tradeova koji su za posljedicu imali manji broj pobjeda, ne bi li kroz draft i buduće tradeove povratili staru slavu.

Od sezone 2013/14 Sixersi imaju skor 47-195, uključujući i skor 10-68 iz ove 2015/16 sezone. Ako izgube i preostale četiri utakmice, imati će najgori trogodišnji period, te će biti gori od 18,7%  koji je Dallas imao od 1991/92 do 1993/94.sezone.

Sixersi će potencijalno, imati najviše 4 picka prve runde na ovogodišnjem draftu, ali prema izvještaju Elias Sport ureda, Sixersi su označeni kao jedina ekipa koja iz sezone 2012-2013 nema nijednog igrača, što se poklapa sa vremenom kada ih je preuzeo Hinkie.

Hinkie je draftirao 11. pickom 2013.godine Michaela Cartera Williamsa. Nakon što je Michael Carter Williams osvojio titulu rookieja sezone 2013-2014, on je u velikom tradeu poslan u Milwaukee i donio je Sixersima vrijedan pick prve runde drafta u budućnosti iz Phoenixa ( koji su taj pick dobili tradeom Stevea Nasha od Lakersa 2012.godine ). Taj pick je top 3 mjesta zaštićen u 2016. i 2017.godini i potpuno nezaštićen 2018.godine.

Kasnije je Hinkie tradeao All Star beka Jruea Holidaya u New Orleans za prava na Nerlensa Noela i draftirao centra Duke sveučilišta Jahlila Okafora trećim pickom 2015.godine.

Philadelphia ima i prava na dvojicu igrača koji još nisu odigrali nijednu utakmicu za njih, a  koje je Hinkie draftirao 2014.godine (centar Joel Embiid koji je bio 3. pick, i Dario Šarić 12. pick). Embiid zbog ozljeda u dvije sezone nije odigrao nijednu utakmicu, dok je Šarić u godini kad je draftiran potpisao ugovor s Efes Pilsenom, te bi ovog ljeta konačno trebao potpisati za Sixerse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE