Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sam Mitchell: Rudež uzor cijeloj ekipi

Ove sezone malo korišteni Damjan Rudež bio je prevaga za pobjedu njegovih Minnesota Timberwolvesa protiv LA Clippersa u srijedu navečer.

Do dolaska Timberwolvesa u Los Angeles gdje su u dvije večeri odigrali dvije utakmice protiv LA Lakersa i LA Clippersa, Damjan Rudež je bio gotovo zaboravljen na klupi trenera Sama Mitchella. Nekada i izvan zapisnika.

Popularni Damo u Minnesotu je došao ovo ljeto u razmjeni s Pacersima. U suprotnom smjeru otišao je Chase Budinger. Od samog dolaska u Minnesotu, Damo se nije baš naigrao. Minnesota je mlada ekipa koja se još traži, puno rotiraju, a uz to sezonu je odlično počeo rookie Nemanja Bjelica koji je dijelom zatvorio minutažu za Rudeža. Rudež je od zadnjih 15 utakmica odigrao samo 3, ali je bio spreman uskočiti kada je potrebno.

U utakmici protiv Lakersa u 14 minuta pogodio je 2 od 4 lopte za 6 koševa, a sljedeću noć protiv Clippersa šutirao je 3 od 3 za 8 koševa u 18 minuta na parketu.

To i nisu neki posebni brojevi ali trener Mitchell kaže da su bili ključ u pobjedi protiv Clippersa. “Natjerao je Clipperse da razmišljaju o njemu, svojim šutevima nije dao njihovoj obrani mogućnost da udvajaju Andrew Wigginsa.”, izjavio je Mitchell nakon utakmice.

Progovorio je i o čestom rotiranju: “Govorimo svojim igračima da moraju uvijek biti spremni, svi će dobiti priliku u jednom dijelu sezone, o tome koliko pokažu tada, ovist će njihova daljnja minutaža.”

Nastavio je Mitchell te pohvalio našeg reprezentativca:

Zbog načina pripreme, Damjan može biti uzor cijeloj ekipi, rano dolazi na trening i ostaje poslije treninga ne bi li usavršio svoju igru. Važno je da to nisu obični treninzi, to su treninzi visokog tempa, gotovo jednakog tempa kao utakmica, tako se profesionalci pripremaju.”

Rudež je došao u Minnesotu u predsezoni, prošle sezone u Indiana Pacersima je u 68 utakmica prosječno postizao 4,8 koševa u 15,4 minuta dok je u hladnoj Minnesoti do danas odigrao samo 19 utakmica i u prosječno 9,2 minute postiže 2,9 koševa.

Slijedom Mitchellove strategije rotiranja te padom u igri Nemanje Bjelice, red je ponovo došao na Damjana. “Nije jednostavno ne igrati, ali to je dio našeg posla. Svaki igrač u ovoj ligi ima svoju ulogu i naš posao je da u zadanom trenutku pružimo svoj maksimum.”, izjavio je Rudež.

Nije samo zbog šuta, Damjan igra jako dobru obranu i dobro se kreće u napadu i pomaže suigračima, natjerao me da mu dam više minuta.”, za kraj je izjavio trener Mitchell.

Latest Posts

NE PROPUSTITE