Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šamanić debitirao za Spurse!

LUKA ŠAMANIĆ noćas je debitirao za ‘San Antonio Spurse’. Bilo je to na Ljetnoj ligi koja se igra u Salt Lake Cityju, a na terenu je proveo 22 minute. Ubacio je ukupno 11 poena uz šut iz igre 4/7, a susret je završio bez promašaja za tri poena (1/1) i sa linije slobodnih bacanja (2/2). Pritom je uhvatio 7 lopti te podijelio po dvije asistencije i blokade. ‘Spursi’ su na kraju slavili protiv ‘Cleveland Cavaliersa’ 97:89.

Prije nego što će zaigrati na Ljetnoj ligi za ‘San Antonio’, Luka Šamanić (19) potpisom ugovora je i službeno postao igrač ‘Spursa’. Šamanić je kao 19. izbor na draftu potpisao fiksno na dvije godine za 2.2 i 2.4 milijuna dolara, uz klupsku opciju za treću i četvrtu sezonu, čija bi aktivacija vrijedila dodatnih 3.9 milijuna.

”U San Antoniju je sve kako sam očekivao. Treninzi su čvrsti, jako se radi, ozračje je obiteljsko” – rekao je Luka novinarima koje je zanimalo kako će i kada ojačati.

”Najlakše je dobiti na težini, ali puno je važnije u tom procesu ne izgubiti na brzini. Treba biti pametan, a u ovoj ligi ionako ima sjajnih igrača koji nisu pretjerano snažni. Takav je, na primjer, Kevin Durant s kojim se ne želim uspoređivati, ali činjenica je da i bez previše snage igra prilično dobro. Uostalom, puno toga je i u glavi.”

Mladi Zagrepčanin djeluje vrlo opušteno… ”Mislim da je stil igre kakav gaje ‘Spursi’ u NBA ligi najbliži onome što se igra u Europi pa mi je s te strane prilagodba lakša” – zaključio je Luka Šamanić.

Hrvatska je tako jučer i službeno dobila sedmog NBA igrača, s time da treba naglasiti kako dvojica od njih – Ivica Zubac i Dragan Bender – još nemaju ugovore za sljedeću sezonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE