Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Samouvjereni Jordan: Nije uopæe upitno koja je ekipa jaèa

Michael Jordan pridružio se Charlesu Barkleyu koji tvrdi da originalni Dream Team iz 1992. godine ne bi izgubio utakmicu protiv amerièke ekipe za Olimpijske igre u Londonu.

Èitavu raspravu pokrenuo je Kobe Bryant koji je izjavio kako bi ekipa za Igre u Londonu svladala legendarni amerièki Dream Team koji je 1992. godine na Olimpijskim igrama u Barceloni “rasturio” konkurenciju i lakoæom osvojio zlatnu medalju. Prvi je uzvratio Charles Barkley koji je izjavio kako bi tek Bryant, James i Durant mogli pronaæi mjesto u ekipi iz 1992. godine.

Danas je svoj stav iznio i Michael Jordan, prema veæini najbolji košarkaš svih vremena. On je uvjeren da bi “njegova” ekipa iz 1992. godine svladala ovogodišnju amerièku reprezentaciju. Pri tome je bio poprilièno samouvjeren te je spomenuo kako se “apsolutno nasmijao” kada je èuo Bryantove rijeèi te da “nije uopæe upitno koja je ekipa jaèa”.

“Nije mu to bila jedna od pametnijih stvari koje je rekao”, izjavio je Jordan. “Èuo sam da je Bryant rekao da nismo bili atletski moèni kao oni. Možda je to istina, ali bili smo pametni. On je rekao da smo bili stari, ali ni to nije istina, ja sam tada imao 29 godina i bio na vrhuncu karijere, kao i Barkley, Ewing i Mullin, dok je Pippen imao 26 ili 27 godina. Gotovo smo svi bili u svojim dvadesetima.”

Jordan je još priznao kako svatko ima pravo na svoje mišljenje i kako on to poštuje, no za Bryantove rijeèi smatra da su jednostavno pogrešne te da on samo pokušava opravdati naziv Dream Team za svoju ekipu.

“Takve usporedbe otvaraju rasprave, ali nikada neæemo toèno znati tko bi koga pobijedio. Mi smo imali 11 Hall of Fame igraèa u ekipi, kada oni budu imali 11 Hall of Fame igraèa možemo razgovarati tko je jaèi. Zapamtite jednu stvar, oni su uèili od nas, a ne obrnuto.”

Ova rasprava sigurno æe se nastaviti i narednih dana, no pravi odgovor na pitanje koja je ekipa bolja jednostavno nikada neæemo saznati jer se NBA liga od tada mnogo promijenila tako da je usporedbe gotovo nemoguæe raditi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE