Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

San Antonio doèekuje Portland u borbi na vrhu Zapada

Petak nam je stigao što znaèi da je NBA liga u punom pogonu. U veèerašnjih 11 ogleda zasigurno neæe nedostajati uzbuðenja. Boston u svom TD Gardenu doèekuje Chicago i traže prekid negativne serije poraza i to kod kuæe. Portland odlazi u goste kod San Antonija koji kao da nisu osjetili izostanak Ginobilija. Pri vrhu su Zapadne konferencije i izgleda da ga ne planiraju tako brzo napustiti. Miami nastavlja svoja gostovanja i veèeras idu u Denver gdje æe im Nuggetsi pokušat nanijeti treæi uzastopni poraz. A Bryant æe, vjerujemo, nastaviti svoju sjajnu igru kod kuæe protiv iznenaðujuæe dobrih Cavaliersa.

Toronto Raptors – Indiana Pacers 01.00

Raptorsi (4-7) uz zadnja dva uzastopna poraza imaju još jednu veæu brigu, a to je istegnuæe mišiæa glavnog im igraèa Andrea Bargnanija. Nakon pregleda æe u klubu odluèiti hoæe li nastupati protiv Pacersa ili mu slijedi pauza. Prekjuèer su nastradali kod kuæe od strane Kingsa a Bargnani je morao napustiti teren u treæoj èetvrtini. Bez njega æe unutarnja linija Raptorsa biti još više osakaæena a gosti su baš tamo i najjaèi. Indiana (7-3) je u zadnjoj utakmici protiv Atlante došla do pobjede a najviše ih treba veseliti dobra igra glavnog im igraèa, Dannyja Grangera koji je napokon odigrao na nivou ovu sezonu. Zabio je 24 poena i ima 5 skokova. Vogel je u zadnjoj èetvrtini odmarao veæinu glavnih igraèa jer su u nju ušli sa prednošæu od 21 poen razlike. Zanimljivo je da su Hawksima u 3. èetvrtini dozvolili samo 9 poena.

Ovo æe biti drugi ovosezonski susret ove dvije momèadi. Indiana je u prvom pobijedila u gostima 90:85 i nema sumnje da i u ovaj susret ulaze kao favoriti. Pobjeda im ne bi smjela izmaæi pogotovo ako ne bude bilo Bargnanija kod domaæina.

Philadelphia 76ers – Washington Wizards  01.00

U dva dana æe ove ekipe odigrati dvije utakmice, samo sa zamijenjenim domaæinstvima. Sixersi (7-3) su prekinuli svoj niz od 6 pobjeda zaredom porazom u utorak kod New Yorka. To im je ujedno bila i najlošija utakmica u sezoni. Knicksi su ih ostavili na samo 79 poena i mnogi igraèi su zakazali. Posebno se to odnosi na Louisa Williamsa i Jodiea Meeksa. Nedostajao im je puno i Spencer Hawes pod koševima koji æe biti upitan i za veèerašnji ogled. No Wizardsi (1-9) nisu toliko jaki pod koševima kao Knicksi pa to ne bi smio biti neki kljuèan problem. Nakon što su došli do svoje prve pobjede uslijedio je novi udarac Wizardsima i poraz kod vodeæih Bullsa koji su bili osakaæeni ozljedama i neigranjem glavnog im igraèa. Zabili su samo 64 poena što im je najmanje ove sezone. Šutirali su samo 31% a najbolji strijelac im je bio igraè s klupe, Jordan Crawford (14 poena). Zakazali su svi glavni igraèi pogotovo Nick Young (2/11) i John Wall (4/13). Visoko krilo Andray Blatche bi mogao propustiti drugu uzastopnu utakmicu radi bolova u ramenu. Bez njega su tanki pod košem i Sixersi bi to trebali iskoristiti.

Sixersi su veliki favoriti u ovoj utakmici. Na domaæem terenu su neporaženi  i protivnici uglavnom ostaju na rekordno niskom broju koševa. John Wall bi mogao zabiti više od 13 poena za Wizardse.

Charlotte Bobcats – Detroit Pistons  01.00

Obje ekipe su juèer doživjele svoj deveti ovosezonski poraz i dijele isti omjer, 2-9. Bobcatsi su juèer bili gosti kod Hawksa, i tako osakaæeni bez startnog centra, Hawksi su ih nadskakali (55-30) i dobili bez previše problema (111:81). U petom porazu zaredom su imali samo dva dvoznamenkasta igraèa u rubrici poena, Mullens i Henderson s 21 odnosno 16. Nikako im nisu mogli parirati pod košem i to je bio glavni uzrok tako visokog poraza. Tyrus Thomas i dalje ima problema sa ozljedom pa æe biti upitan za veèeras iako je juèer nastupio. Dolaze im Pistonsi koji su juèer izgubili kod Bucksa. Sjajan je bio Greg Monroe sa 32 poena (rekord karijere) i 16 skokova. Solidnu pomoæ je imao od strane rookieja Brandona Knighta koji je zabilježio 20 poena. Zakazali su oni kljuèni, najiskusniji igraèi. Stuckey, Prince i Gordon bi se trebali ugledati na ovu dvojicu mladiæa jer ove igre koje oni pružaju Pistonse ne vode ih  nigdje nego ih drže prikovane na dnu. Monroe predvodi ekipu u veæini statistièkih rubrika i prvo je ime ovogodišnjih Pistonsa. Juèer je nastupio Stuckey što znaèi da za veèeras ostaje upitan samo Charlie Villanueva.

U dvoboju ekipa koji su meðu najslabijama u ligi dajemo malu prednost Bobcatsima samo radi domaæeg parketa. Bit æe to susret s malo poena i malom razlikom poena izmeðu pobjednika i gubitnika.

Boston Celtics – Chicago Bulls  02.00

Celticsi (4-5) nikako da uhvate ritam. Prekjuèer su doživjeli drugi uzastopni poraz i to na svome parketu, ovaj put od Dallasa. Allen i Pierce su zajedno zabili samo 16 poena i to im nikako nije moglo biti dovoljno za pobjedu. Solidno su odigrali samo Rondo (24 poena, 7 asistencija) i Garnett (16 poena, 10 skokova). Imali su puno problema sa skokom Mavericksa koji su im ovi uhvatili 12 napadaèkih za razliku od samo 2 Bostonova. Treba vidjeti kako æe se snaæi protiv Bullsa (10-2), druge najbolje skakaèke ekipe lige. Celticsi imaju dosta problema sa ozljedama od samog poèetka sezone, a za veèeras su upitni Daniels, Dooling i O’Neal. Bullsi su protiv Wizardsa odmarali Rosea koji je naèet ozljedom ali vjerujemo kako æe on biti spreman za veèerašnji ogled u TD Gardenu. Svejedno su došli do pobjede predvoðeni nominalno treæim playmakerom Johnom Lucasom III. koji je uknjižio 25 poena (doduše uz 11/28 šut), 8 skokova i 8 asistencija. Ostvario je rekord karijere u svim rubrikama i pitanje je kad æe opet dobiti priliku za takvim pothvatom. Kyle Korver je kasnije izjavio kako se ipak osjeæa puno ugodnije uz Rosea u igri jer su svjesni da bez njega ne izgledaju ni upola dobro kao inaèe. Manjih problema s ozljedom uz Rosea ima i startni centar Noah, no on bi trebao biti spreman što se ne može reæi za Hamiltona i Watsona. Njima veæ poduže piše day-to-day no nikako da se prikljuèe momèadi. Isti sluèaj je i za veèerašnju utakmicu pa æemo vidjeti hoæe li pomoæi bikovima na parketu ili æe sjediti sa strane.

Boston kod kuæe nikome ne bi smio prepustiti ulogu favorita no Bullsi kao takvi ipak i dolaze. U puno boljoj su formi, igraju odliènu obranu i imaju se pravo nadati pobjedi. Ako zaigra Rose prognoziramo pobjedu Bullsa u obrnutom sluèaju Celticsi imaju veæe šanse.

New Orleans Hornets – Minnesota Timberwolves  02.00

Hornetsi (3-7) i dalje željno išèekuju povratak svoje prve zvijezde Erica Gordona. Manjih problema imaju Jack i Ariza pa æe Minnesotu doèekati u problemima. Sjajnu pobjedu nad Nuggetsima su ubrzo zaboravili nakon poraza prekjuèer kod kuæe od Oklahome. Glavna prednost i veèeras bi im trebala biti trojka pod košem u koje trener Monty Williams ima sve više povjerenja. Kaman, Okafor i Landry su u zadnjih par utakmica postali kljuèni i ne dozvoljavaju protivnicima previše koševa. No problem je što i oni sami ne zabijaju previše pa zbog toga i imaju takav omjer pobjeda. Što se tièe Timberwolvesa oni nemaju problema s napadom no isto tako i primaju dosta koševa. Bullsi su im u utorak utrpali 111 i nanijeli im takoðer sedmi poraz. Dodatan problem je i obnovljena ozljeda J.J. Bareae koji neæe nastupiti veèeras skupa sa veæ odavno ozlijeðenima Beasleyem, Millerom i Websterom. Adelmana jedino može zadovoljiti dobra igra Ridnoura i Randolpha, koji se polako pridružuju odliènim nositeljima igre Loveu i Rubiju. Oko njih dvojice æe se i veèeras sve vrtjeti a mladi Španjolac uživa sve veæe trenerovo povjerenje.

Manju prednost dajemo domaæinu radi svoje publike i boljih i iskusnijih igraèa pod košem. Ne vjerujemo da æe biti puno koševa radi dobre obrane Hornetsa.

Houston Rockets – Sacramento Kings  02.00

Rocketsima (3-7) napokon slijedi malo lakši raspored od ovog uvodnog. Imali su èak sedam gostovanja od prvih deset utakmica i zato su na tako lošem omjeru. McHaleu bi trebali biti svi na raspolaganju osim rezervnog šutera Courtney Leeja. Martin, Scola i Lowry su bili solidni u zadnjem porazu protiv Spursa i pridruži li im se još netko trebale bi poèet stizati pobjede u nizu. Danas su im gosti Sacramento Kingsi (4-7) koji su u zadnjem ogledu protiv Raptorsa ostvarili svoju prvu gostujuæu pobjedu. Uz veæ standardno dobre Evansa i Cousinsa posebno se istaknuo mladi Isaiah Thomas sa 20 poena, 6 asistencija i 3 skoka u 23 provedene minute na parketu. Sjajno je iskoristio priliku radi odsustva Thorntona koji je i za veèerašnji ogled dvojben radi ozljede.

Prednost dajemo domaæinu koji æe sigurno biti motiviran popraviti svoj omjer kako bi se prikljuèili potencijalnim izazivaèima za playoff. Luis Scola bi mogao iæi iznad 17 poena jer uzima puno šuteva i ako bude imalo precizniji tu brojku bi trebao prijeæi.

Dallas Mavericks  –  Milwaukee Bucks  02.30

Dallas Mavericksi (6-5) nakon lošeg ulaska u sezonu polako poèinju igrati kao što bi i trebali kao aktualni prvaci NBA lige. Sada su na nizu od tri uzastopne pobjede, a posljednja je stigla u TD Gardenu protiv Boston Celticsa rezultatom 90:85. Najbolji  strijelac je bio Jason Terry sa 18 koševa, dok je igraè odluke bio Dirk Nowitzki (16 koševa) koji je donio pobjedu Dallasu polaganjem i dodatnim bacanjem.  Nastup Jasona Kidda je još pod upitnikom. Milwaukee je noæas kod kuæe dobio Detroit Pistonse 102:93, a najraspoloženiji u pobjedi su bili Jennings sa 27 i Jackson sa 25 koševa. Dunleavy, Mbah a Moute i Udrih nisu nastupili, ali i današnji nastupi su im pod upitnikom. Veèeras protiv Dallasa æe Bogut imati nešto lakši posao jer Mavsi nemaju pravog centra strijelca, a i Jennings bi mogao imati dobru utakmicu s obzirom da možda neæe biti Kidda.

Prognoziramo pobjedu Dallasa koji se polako uigrava i igra sve bolje. Milwaukee je još uvijek bez pobjede u gostima (0-6) i vjerujemo da æe tako i ostati nakon današnje utakmice.

San Antonio Spurs  –  Portland Trail blazers  02.30

San Antonio Spursi (7-4) ostali su neporaženi na svom terenu i nakon utakmice sa Houston Rocketsima. U dvoboju dvaju teksaških momèadi odluka o pobjedniku je došla tek nakon produžetka u kojem su bolji bili domaæini i slavili ukupnim rezultatom 101:95. Pobjedu im je donio slobodnim bacanjima Tony Parker koji je bio najbolji strijelac utakmice s 28 koševa.  Danas im u goste dolazi hit lige Portland (7-3) i sigurno žele njihov skalp te ostati neporaženi na domaæem terenu, ali veliki hendikep æe biti izostanci T.J.Forda i Ginobilija. Portlandu su prvi domaæi poraz nanijeli igraèi Orlando Magica rezultatom 104:107. Nikako nisu uspjeli zaustaviti vanjski šut Orlanda koji je iz igre šutirao odliènih 58,6%, a pogodili su èak 16 trica. Najveæi doprinos je dao igraè s  klupe Jamal Crawford s 24 koša. Portland gostovanjem kod Spursa zapoèinje niz od šest uzastopnih gostovanja koje æe odigrati u samo devet dana.

Prednost dajemo San Antoniju koji igra vrlo dobro pred svojim navijaèima, no treba biti oprezan jer je Portland  dobio 9 od 11 zadnjih susreta sa San Antoniom.

Phoenix Suns  –  New Jersey Nets  03.00

Phoenix je noæas pomalo iznenaðujuæe izgubio kod kuæe od Cleveland Cavaliersa 90:101. Vodili su na poèetku utakmice, no kako je utakmica odmicala tako je Cleveland poveæavao svoju prednost. Phoenix je imao 6 dvoznamenkastih igraèa, no to nije bilo dovoljno da upišu pobjedu. Najviše je zabio veteran Steve Nash 16 koševa, a treba napomenuti da se nakon godinu dana izbivanja s terena  vratio Michael Redd i zabio 12 koševa (3 trice). New Jersey (2-9) igra jako loše i trenutno su na nizu od 3 poraza. Zadnji je došao kod Denver Nuggetsa u gostima 123:115 u jednoj run’n’gun utakmici u kojoj nisu imali šanse. Najbolje se snašao Jordan Farmar koji je zabio 6 trica i upisao 26 poena. New Jerseyu æe osim Brooka Lopeza danas nedostajati i DeShawn Stevenson te Damion James.

Phoenix bi trebao upisati pobjedu jer su kvalitetnija momèad i igraju pred domaæom publikom, a usto nemaju izostanaka za razliku od New Jerseya koji ima dosta ozlijeðenih igraèa.

Denver Nuggets  – Miami Heat   04.30

Nakon iznenaðujuæeg domaæeg poraza od New Orleansa, Denver je lagano dobio New Jersey i sada doèekuju vrlo jaki Miami Heat koji je na nizu od 2 poraza. U toj pobjedi je Danilo Gallinari lagano uganuo gležanj, no trebao bi biti spreman za današnji dvoboj. Trener George Karl je bio ljutit nakon utakmice jer su igraèi Denvera izgubili 20 lopti te je izjavio: ”Ako æemo protiv Miamija gubiti lopte kao veèeras, onda æemo biti u velikoj nevolji.”  Nakon odliènog poèetka sezone Miami (8-3) je izgubio dvije utakmice zaredom (Golden State, Clippers), obje u produžetku. U zadnjoj utakmici protiv Los Angeles Clippersa slobodna bacanja su ih koštala pobjede. LeBron James (23 koša) je slobodna bacanja gaðao katastrofalno 9/17 i glavni je krivac za poraz Miamija. Danas ih èeka teško gostovanje, no ekipa koja u momèadi ima Jamesa i Wadea favorit je protiv svake momèadi u ligi.

Prednost Miamiju koji æe sigurno biti  jako motiviran da izbjegne treæi uzastopni poraz. Denver je neugodna momèad, no mišljenja smo da ne mogu uæi u trku s Heatom.

Los Angeles Lakers  – Cleveland Cavaliers  04.30

Los Angeles Lakersi igraju sve bolje i trenutno su na 4 pobjede zaredom. Zadnja je došla u gostima kod Utah Jazza 90:87 nakon produžetka. Opet je fenomenalan bio Kobe Bryant koji nakon 48 poena Phoenixu, dan kasnije utrpao 40 poena Jazzu. Danas æe se trener Lakersa Mike Brown prvi puta susresti s Clevelandom kojeg je vodio tri sezone i s njim igrao veliko finale. Cleveland je noæas odigrao vrlu dobru utakmicu u gostima kod Phoenixa i ugrabio pobjedu rezultatom 101:90. Kyrie Irving je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u NBA i zabio je 26 koševa, dok se Antawn Jamison prikljuèio sa 23 koša. Cleveland je zabio 10 trica (10/19) i to je vrlo važan faktor u pobijedi.

Pobijeda Los Angeles Lakersa koji su u vrlo dobroj formi i igraju sve bolje i bolje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE