Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

San Antonio i Miami večeras u sedmoj utakmici odlučuju o prvaku

NBA sezona 2012/13 došla je do samoga kraja. Preostala je jedino večerašnja utakmica između San Antonio Spursa i Miami Heata, sedma utakmica finala. Spursi su imali veliku priliku u šestoj utakmici i nisu ju iskoristili, te Miami ima psihološku prednost koju će pokušati iskoristiti za obranu naslova.

Miami Heat – San Antonio Spurs (3-3)  03.00

Večeras nas očekuje doslovno zadnja utakmica ove sezone u NBA ligi. Prije točno dva mjeseca započeo je playoff u kojem su momčadi Miami Heata i San Antonio Spursa pokazale najviše i zasluženo se nalaze u velikom finalu. Tijekom finalne serije vidjeli smo šest utakmica, u kojima smo gledali kako Spursi pobjede, a zatim im Heat u sljedećoj utakmici uzvrati istom mjerom. Prošla, šesta, utakmica finala je bila jedna od “onih” koje se pamte. Izvanredna utakmica, s infarktnom završnicom. Prvo poluvrijeme (50:44) je proteklo u laganoj prednosti Spursa, koje je predvodio Tim Duncan s čak 25 koševa. U nastavku su gosti bolje krenuli i stekli prednost od 12 koševa, četiri minute prije kraja treće četvrtine. Tada je uslijedio “comeback” Miamija, predvođen LeBronom Jamesom, i to u vrijeme kada su Chris Bosh i Dwyane Wade sjedili na klupi. Za domaćine je sve bilo bajno do minutu i pol prije kraja, kada Tony Parker postiže pet uzastopnih koševa za Spurse i vodi ih na korak do naslova. Kada su se igrači Heata u sljedeća dva napada spleli, činilo se kako su Spursi novi prvaci lige. No, tada James pogađa tricu iz drugog pokušaja, mladunac Kawhi Leonard promašuje slobodno bacanje, a najbolji šuter u povijesti lige Ray Allen, pogađa tricu za produžetak. U dodatnih pet minuta momčad Miamija se bolje snašla i izborila sedmu,odlučujuću utakmicu. LeBron James je opet bio po cijelom terenu i upisao je triple-double učinak od 32 koša, 10 skokova i 11 asistencija. Drugi junak utakmice Ray Allen je zabio samo devet koševa, ali sve tijekom zadnje četvrtine i produžetka. Kod gostiju je najbolji bio Tim Duncan s 30 koševa i 17 skokova, dok je Tony Parker zabio 19. Biti će zanimljivo kako će večeras odreagirati momčad Spursa koja je imala sve, samo 20-ak sekundi prije kraja. Snimke nakon utakmice iz gostujuće svlačionice su pokazivale samo očaj i nevjericu igrača. Jedan od najutučenijih je bio Manu Ginobili, koji je odigrao jednu od lošijih utakmica i bio jedan od krivaca za izgubljenu,dobivenu utakmicu. Kod aktualnih prvaka je trenutno sve totalno drugačije. Momčad se zasigurno napunila samopouzdanjem i sada čekaju da “nokautiraju” grogiranog protivnika. Koljena Dwyanea Wadea večeras mogu “dati sve od sebe”, jer slijedi jedan duži odmor i regeneriranje, pa od Dwyanea možemo očekivati dobru partiju. Ukoliko momčad Miami Heata večeras pobjedi, postat će tek četvrta momčad koja je dobila zadnje dvije domaće utakmice otkad se finale igra po sistemu 2-3-2.

Prednost dajemo momčadi aktualnih prvaka, Miami Heata. Mislimo da su Spursi svoj naslov propustili u prošloj utakmici i sada će im biti vrlo teško doći do pobjede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE