Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

San Antonio po devetu pobjedu zaredom, Knicksi sedmu

Veèeras bi trebalo biti jako zanimljivo jer nas oèekuje èak 13 okršaja što znaèi da æe samo 4 ekipe noæas mirno spavati. Za poèetak æemo vidjeti mogu li Spursi produžiti svoj niz pobjeda kod Raptorsa koji su juèer šokantno izgubili u zadnjoj sekundi. Sixersi æe na noge Magicu i pokušati zaustaviti njihovu tricašku rapsodiju a New York æe ugostiti Sacramento s velikm nadanjima u novu pobjedu. Neæe biti mirno niti na Zapadu. Dallas ugošæuje Denver nakon što su prije tjedan dana odigrali zanimljivu utakmicu a Clippersi æe pokušati prizemljiti Wizardse koji su juèer napravili najveæe iznenaðenje veèeri i pobijedili Portland na njihovom parketu u sjajnoj šuterskoj izvedbi.

Toronto Raptors – San Antonio Spurs  01.00

Raptorsima (9-21) nakon Knicksa dolazi ekipa koja ima još duži niz pobjeda i sigurno da ih to ne može ohrabrivati pogotovo nakon onakvog juèerašnjeg poraza. Veæ su svi spomenuli na kakav naèin su Raptorsi juèer izgubili pa o tome ne treba previše ni pisati. Vodili su skoro cijelu utakmicu a za to je svakako bio najzaslužniji još jednom sjajni Jose Calderon koji je preuzeo palicu voðe ove ekipe nakon ozljede Bargnianija. Zabio je 25 koševa, imao 9 asistencija i 7 skokova. No preko njegove ruke je upala zadnja trica i sigurno mu je to pokvarilo savršenu igraèku veèer. Nakon veèerašnje utakmice dolaze im dva puno slabija protivnika pa æe doæi prilika za popravak omjera jer joj se veèeras sigurno ne nadaju previše. Spursi (20-9) su u seriji od 8 uzastopnih pobjeda od èega su èak 5 došle na gostovanjima. Juèer je svladan Detroit malo teže od oèekivanog no ekipi Gregga Popovicha je najbitnija pobjeda. Tim Duncan je predvodio svoju momèad s 18 poena i 13 skokova a dobar je bio i Tony Parker s 14 poena i 7 asistencija. Ginobili je dobio 25 minuta ali je za to vrijeme promašio sva 4 šuta no zato je upisao 7 asistencija.

Spursi su veliki favoriti i oèekujemo njihovu pobjedu. Trebao bi to biti zanimljiv okršaj dva playmakera Europljanina, Parkera i Calderona.

Orlando Magic – Philadelphia 76ers  01.00

Orlando (18-11) je baš protiv Sixersa ove sezone odigrao jednu od lošijih utakmica. Uspijeli su im ubaciti samo 69 poena uz oèajnih 33% šuta iz igre. Tada je to bio period kada se Magic muèio i kada su redali poraze. Ali, od te utakmice kao da se nešto promijenilo u igri Van Gundyeve ekipe (a nije, pošto su i tada igrali na isti naèin kao i dosad) i u narednih osam susreta su ubilježili šest pobjeda i u njih èak pet ubilježili iznad 100 poena. Tako je bilo i u posljednjoj pobjedi kada su Minnesoti zabili 102 i imali šest igraèa sa dvoznamenkastim brojem poena. Veèeras im dolazi jedna od najboljih obrana lige pa æe biti zanimljivo vidjeti kako æe Sixersi (20-9) braniti raspucane šutere Magica. Problem æe biti izostanak Hawesa koji bi se jedini od centara mogao suprotstaviti Howardu pa æe tako razvuèena obrana Sixersa ostavljati puno prostora pod košem ili rookieu Vuèeviæu ili Battieu što bi najbolji centar lige lako mogao iskoristiti. Sixersi su upali u malo teži dio rasporeda i ovaj i sljedeæi tjedan æe pokazati pravu snagu ove ekipe.

Zbog gore navedenog razloga dajemo prednost domaæinu koji ipak raspolaže s veæim napadaèkim arsenalom od gostiju i u svojoj dvorani su favoriti.

Boston Celtics – Detroit Pistons  01.30

Bostonu (15-12) je svakako dobro došao ovaj odmor od tri dana nakon tri posljednja jako naporna susreta s Lakersima, Raptorsima i pogotovo Bullsima.U nedjelju su cijelo vrijeme vodili i to pred zadnjih par minuta s dvoznamenkastom prednošæu no Bullsi se nikako nisu predavali da bi ih pred sam kraj i sustigli. No onda se ukazao briljantni Rajon Rondo i sa sjajnom obranom i mirnom rukom sa linije slobodnih bacanja donio važnu pobjedu svojoj momèadi. Na kraju je upisao i triple-double uèinak od 32 koša, 15 asistencija i 10 skokova. Doc Rivers pak sa druge strane ima velikih problema sa ozlijeðenim igraèima. Bass je sigurno out dok su upitni nastupi O’Neala, Garnetta i Pietrusa, trojca koji je od velike važnosti ekipi. Detroit (8-22) æe svakako pokušati iskoristiti tu prednost pred koševima jer ako svi nabrojani budu izostali Boston ostaje na Wilcoxu i neiskusnim Stiemsmi i Johnsonu. Pistonsi su juèer na svome parketu izgubili od Spursa ali su pružili na kraju solidan otpor. Da su imali više od tri raspoložena igraèa u napadu možda bi èak došli i do pobjede. Stuckey je zabio 23 uz 8 asistencija dok su Prince i Knight upisali 18 odnosno 16 poena. Razoèarao je Greg Monroe sa samo 4 koša uz 2-11 šut.

Uz brojne ozljede ipak je Boston favorit jer su Rondo, Pierce i Allen spremni i željni novih pobjeda.

New Jersey Nets – Memphis Grizzlies  01.30

Domaæini su imali èetiri dana odmora i Avery Johnson je sigurno imao štošta za reæi svojim igraèima. Ponovo su nanizali solidan broj poraza (6) i stanje u ekipi nije nimalo bajno. Uz sve te silne ozljede ima i jako mali broj igraèa koji pružaju dobre partije. Deron Williams je veæinu utakmica solidan no niti on nije na razini kakva se može od njega oèekivati. Uz njega još ponekad bljesnu Farmar i Morrow i veæinom je to sve. Humphries svoju rolu pošteno odradi ali on skoro nikada ne bude prevaga u pobjedama. Uz par igraèa koji veæ duže izbivaju sa parketa za veèeras je upitan nastup Okura, Stevensona i Shawne Williamsa. Memphis (15-14) pak prekida niz od pet domaæih susreta kako bi obavili gostovanje kod Netsa i onda se odmah vraæaju kuæi za dodatne dvije utakmice. Juèer su slavili protiv Houstona u tvrdoj utakmici gdje su goste ostavili na 83 poena. Odlièan je bio trojac od kojega se to najviše i oèekuje. Conley je zabio 21 poena i ubilježio 4 asistencije, Gay 20 poena i 8 skokova a Marc Gasol  je imao 18 poena i 7 skokova no i 6 izgubljenih lopti što mu inaèe nije navika.

Iako Grizzliesi ne igraju baš najbolje na gostovanjima veèeras su ipak u maloj prednosti pa se oèekuje njihova pobjeda.

New York Knicks – Sacramento Kings  01.30

Linsanity i dalje vlada New Yorkom i cijelom NBA ligom. Jeremy Lin je donio i šestu po redu pobjedu svojoj ekipi ovaj put direktno pobjedonosnim šutem za tri poena u zadnjoj sekundi utakmice juèer protiv Toronta. Nakon što su loše ušli u utakmicu i zaostajali dvoznamenkasti broj poena na poluvremenu u drugom dijelu su izašli odluènijii borbenošæu i mirnom rukom došli do 14. pobjede. Lin je imao 27 poena i 11 asistencija no valja spomenuti opet probleme s izgubljenim loptama kojih je nakupio 8. Vratio se i Stoudemire nakon što je izbivao par utakmica i ubilježio 21 poena uz 9 skokova. Za veèeras je moguæ povratak Anthonyja na teren koji je ove sezone propustio veæ sedam utakmica. Ugošæuju Kingse (10-18) koji su juèer odigrali vatrenu utakmicu kod Bullsa gdje su na kraju izgubili 121:115. Imali su tri igraèa iznad 20 poena, toènije Cousinsa s 28 poena i 17 skokova, zatim Evansa s all-round uèinkom od 27 poena i po 8 skokova i asistencija i Thorntona s 23 poena. Za veèeras je upitan jedino Jimmer Fredette.

Njujorèani se nadaju kako æe Lin-ludilo potrajati i veèeras pošto su u ovom nizu pobjeðivali jaèe ekipe od Kingsa. Mi smo takoðer naklonjeni domaæinu i vjerujemo kako neæe nedostajati zanimljivosti niti u veèerašnjem susretu Knicksa.

Cleveland Cavaliers – Indiana Pacers  01.30

Cleveland (10-16) je od 9 utakmica u nizu što ih igraju kod kuæe odradio dosad 3 i pobijedio samo u jednoj. Prošla su 4 dana odkad su zadnji puta igrali i vjeruju kako æe im se veèeras u momèad vratiti rookie Kyrie Irving. On je propustio te zadnje tri utakmice što je dobro iskoristio Jamison i u prosjeku zabijao 27 koševa. Na poziciji playa ga je dostojno (neki bi rekli i bolje) zamijenio Ramon Sessions koji je zabijao 18 poena po susretu i bilježio 12 asistencija. No jedna vijest sigurno neæe oraspoložiti Byrona Scotta a to je izostanak najboljeg mu defenzivnog igraèa Varejaoa. On se ozlijedio i postoje neke špekulacije kako bi mogao izbivati do kraja sezone što æe se ovih dana još dodatno potvrditi. Gibson se vratio u ekipu nakon ozljede a Parker je još uvijek na day-to-day listi. U goste im stiže posrnula Indiana (17-11) koja je veæ sad na 4 poraza u nizu dok im se prije tog niza nije niti jednom dogodilo da dvaput zaredom izgube. Juèer ih je Miami iznenaðujuæe lagano dobio s 15 razlike iako je u jednom trenutku bilo èak i +35 za goste. Od samog poèetka je Heat napravio veliku prednost koju je do kraja bez problema oèuvao. Da stvar bude još gora ozlijedio im se i najbolji strijelac Danny Granger pa æe najvjerojatnije propustiti veèerašnji susret tako da se pridružuje Fosteru i Hillu na listi ozlijeðenih.

Indiana je veæ jednom ove sezone dobila Cleveland no tada su bili u puno boljoj formi. Veèeras su šanse podjednake kod obje ekipe i nezahvalno je prognozirati bilo što pošto i jednima i drugima nedostaje vjerojatno najbolji igraè momèadi.

Milwaukee Bucks – New Orleans Hornets  02.00

Jedan æe se niz veèeras prekinuti u dvoboju ove dvije ekipe. Bucksi su izgubili èetiri zaredom na svome parketu a Hornetsi šest zaredom na gostovanjima. Milwaukee (12-16) je posljednji put pobijedio kod kuæe protiv Miamija ali je i posljednji put izgubio protiv iste ekipe prije dva dana i to uvjerljivo 96:114. Dva najbolja strijelca ekipe, Jennings i Gooden su kombinirano pucali 6-24 i zabili samo 24 poena Heatu. Tome treba pridodati i samo 35 uhvaæenih skokova nasram 48 Miamijevih i ne treba previše razmišljati što je najviše utjecalo na poraz. Bucksi ove sezone dozvoljavaju protivnicima 97 poena što ih svrstava meðu najlošije obrambene ekipe lige, a baš ih je taj segment igre najviše krasio prošle sezone kada su po dobroj obrani bili najprepoznatljiviji. Svakako da tome utjeèe izostanak Boguta no morat æe na tome ozbiljno poraditi. Ipak, veèeras ne bi smijeli ni približno toliko poena primiti jer im u goste stiže ekipa koja je druga po najneuèinkovitijem napadu lige (samo 87 poena u prosjeku). Hornetsi (5-23) su u ponedjeljako napokon prekinuli niz od osam uzastopnih poraza i dobili du Jazzere na svome parketu 86:80. Najistaknutije ime je svakako bio Chris Kaman s 27 poena i 13 skokova a pomogao mu je puno i Gustavo Ayon s 13 poena i 9 uhvaæenih lopti. Treba napomenuti kako su izrazito šuterski  ne raspoloženi bili bekovi Hornetsa, toènije njih èetvorica (Belinelli, Vasquez, Henry, Sloan) koji su iz igre ukupno gaðali 9-32. Zato ne treba posebno èuditi zbog èega su Hornetsi pri samom dnu lige kada se prièa o (ne)efikasnosti. Gostima æe izostati Jack, Landry i Smith a Emeka Okafor bi se mogao vratiti u sastav nakon jedne propuštene utakmice.

Bucksi su ipak favoriti na svome parketu unatoè nizu poraza i trebali bi doæi do pobjede.

Houston Rockets  – Oklahoma Thunder City  02.00

Houston Rocketsi (16-13) su juèer gostovali kod Memphis Grizzliesa te izgubili s 83:93, što im je drugi poraz u nizu.  Igrali su vrlo loše i veæ su na odmoru zaostajali za 9 koševa, da bi u nastavku Memphis tu prednost poveæao i na +15. Imali su samo 38% ukupnog šuta iz igre, a od poèetne petorke samo je Kyle Lowry bio dvoznamenkast s 24 koša. Kevin Martin je totalno izvan forme i utakmicu je završio s okruglih 0 koševa. Igraèi Oklahome (22-6) nakon što su Utah pobijedili u Salt Lake Cityu, juèer su to ponovili u svojoj dvorani rezultatom  111:85. To je bila jednosmjerna utakmica u kojoj gosti nisu nijednom bili u prednosti, dok je Oklahoma najviše vodila +27.  Svi domaæi igraèi su se upisali u strijelce, a najbolji su bili James Harden s 22 i Kevin Durant s 21 košem. Eric Maynor i Thabo Sefolosha juèer nisu nastupili, a današnji nastupi su im takoðer pod upitnikom.

Prednost dajemo gostima koji cijele sezone pokazuju konstantu i na dobrom su putu da ostvare svoj plan,  a to je prvo mjesto Zapada. Danas bi vrijedilo pokušati odigrati over na Kevina Duranta jer je obrana Houstona  dosta porozna.

Minnesota Timberwolves  – Charlotte Bobcats  02.00

Domaæini (13-16) su u nizu od èetiri poraza, no ne trebaju brinuti da æe se taj niz produljiti jer u goste im stiže najgora ekipe lige, Charlotte Bobcatsi (3-25). Minnesota je u ponedjeljak gostovala na Floridi kod Orlando Magica te upisala poraz 89:102. Pružili su vrlo slabu igru i domaæini su to znali kazniti. Utakmica je bila prelomljena u 3. èetvrtini dok je Orlando poveo s 20 razlike i Minnesota taj zaostatak više nije mogla dostiæi. Najbolji u porazu je bio Kevin Love s double-double uèinkom od 19 koševa i 15 skokova. Charlotte Bobcatsi trenutno imaju 15 poraza zaredom, što je najgori niz u povijesti kluba.  Zadnji su im kod kuæe zadali Philadelphia 76ersi koji su ih porazili sa 89:98. Bobcatsi su poveli s 2-0 i to im je bilo prvo i zadnje vodstvo u utakmici. Philadelphia je mnogo kvalitetnija ekipa te su to i pokazali na terenu. Corey Maggette je s 22 koša bio najbolji strijelac momèadi i polako se vraæa u formu nakon ozljede. Za današnju utakmicu bi mogao biti spreman D.J.Augustin, dok æe Gerald Henderson još malo prièekati s povratkom na parket.

Minnesota Timberwolvesi su veliki favoriti i bilo bi veliko iznenaðenje da veèeras Charlotte upiše pobjedu.

Dallas Mavericks  – Denver Nuggets  02.30

Aktualni prvaci (18-11) igraju sve bolje i trenutno su u nizu od 4 pobjede, a zadnju su ostvarili kod kuæe protiv neugodnih Los Angeles Clippersa 96:92. Bila je to vrlo zanimljiva utakmica u kojoj Dallas Mavericksi  nikako nisu mogli prelomiti utakmicu iako su vodili i s 10 razlike. Svako malo su gosti napravili neku seriju i vratili se u igru, a u 3. èetvrtini su odigrali vrlo dobro te su i poveli sa +4. Nakon toga Dallas igra bolje, pogaða otvorene šuteve  te ostvaruje vrijednu pobjedu. Od 5 dvoznamenkastih igraèa Dallasa najbolji je bio Dirk Nowitzki s 22 koša. Denver Nuggetsi (17-12) su nakon pet poraza u nizu upisali i drugu pobjedu. Poslije pobjede kod Indiana Pacersa,  juèer su slavili kod kuæe protiv Phoenix Sunsa rezultatom  109:92. Od samog poèetka su domaæini preuzeli inicijativu i veæ nakon 1. èetvrtine su imali +12, a tijekom utakmice su najviše imali +22. Od 6 dvoznamenkastih igraèa Denvera, najuèinkovitiji je bio Arron Afflalo s 20 koševa. Danillo Gallinari je out, dok su nastupi Mozgova i Nenea pod upitnikom.

Prednost dajemo domaæinima koji su trenutno u boljoj formi i nemaju problema sa ozljedama kao što imaju njihovi veèerašnji gosti.

Phoenix Suns  – Atlanta Hawks  03.00

Phoenix (12-17) je nakon poraza od Golden Statea, juèer gostovao kod Denver Nuggetsa koji su ih porazili s 92:109. Drugo nisu ni mogli oèekivati sa svojih 33% šuta iz igre, dok su domaæini bili na 51%. U porazu je najbolji bio Markieff Morris s 21 košem, a dobar uèinak je imao i Michael Redd koji je postigao 20 koševa. Phoenix nema problema s ozljedama i svi su igraèi na raspolaganju. Atlanta Hawksi (18-11) su juèer gostovali u Staples Centru kod Los Angeles Lakersa i poraženi su 78:86. U ne previše lijepoj utakmici slavili su domaæini koji su bili bolji veæi dio utakmice. Lakersi su svojom dobrom obranom prisilili Atlantu na samo 34% ukupnog šuta iz igre. Jeff Teague s 18 koševa,  te Joe Johnson i Josh Smith s po 15 su bili najraspoloženiji kod poraženih.  Jason Collins i Al Horford su ozljeðeni  i ne konkuriraju za sastav.

Status favorita dajemo gostujuæim Atlanta Hawksima. Domaæinima je ovo treæa utakmica u tri dana i teško æe tako umorni doæi do pobjede protiv kvalitetnijih gostiju.

Golden State Warriors  – Portland Trail Blazers  04.00

Golden State Warriorsi (11-14) su u ponedjeljak ugostili Phoenix Sunse i pobijedili sa 102:96. Gosti su puno bolje otvorili utakmicu i poveli sa 12 razlike, no domaæi košarkaši su u drugom dijelu pokazali mnogo bolju igru te došli do treæe pobjede zaredom. Najzaslužniji za pobjedu je bio David Lee koji je upisao double-double s 28 koševa i 12 skokova. Portland Trail Blazersi (15-14) su juèer iznenaðujuæe poraženi kod kuæe od Washington Wizardsa rezultatom 109:124. No bitnija od poraza je ozljeda najboljeg igraèa Portlanda LaMarcusa Aldridgea, koji je u drugoj minuti utakmice prilikom šuta krivo doskoèio i iskrenuo gležanj. Zasad je još nepoznato vrijeme njegovog  povratka na parket. Nicolas Batum s 33 i Gerald Wallace s 25 bili su najbolji kod Portlanda ali to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Malu prednost dajemo domaæinima jer je neigranje najboljeg igraèa preveliki hendikep za Portland Trail Blazerse.

Los Angeles Clippers  – Washington Wizards  04.30

Nakon poraza 92:96 kod aktualnih prvaka, Los Angeles Clippersi (17-9) imaju puno lakši zadatak jer u goste im dolazi jedna od najslabijih ekipa, Washington Wizardsi (7-22). Clippersi su kod Dallas Mavericksa pružili jednu dobru partiju i da su bili malo s(p)retniji, mogli su doæi do pobjede. Caron Butler je protiv svoje bivše momèadi bio vrlo raspoložen i zabio je 23 koša, dok je Blake Griffin pridodao svojih 20. Washington je juèer u gostima iznenaðujuæe došao do pobjede 124:109 kod Portlanda, jednih od najboljih domaæina lige. Nick Young je bio najzaslužniji za pobjedu sa svojih 35 koševa (7 trica), a  John Wall je zabio 29 koševa i podijelio 9 asistencija. Andray Blatche i Ronny Turiaf su out i ne konkuriraju za sastav.

Domaæini su veliki favoriti i bilo bi ogromno iznenaðenje da Washington upiše još jednu pobjedu protiv velikog favorita.

Latest Posts

NE PROPUSTITE