Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

San Antonio Spursi zainteresirani za Mikea Conleyja

Tek što su ispali u polufinalu Zapadne konferencije od strane Oklahoma City Thundera, San Antonio Spursi našli su se na meti glasina za slobodne igrače. Kako javlja Marc Stein na svom twitter nalogu, Spursi žele ovog ljeta dovesti razigravača Memphis Grizzliesa, Mikea Conleyja.

Conley će ovog ljeta po prvi put u svojoj NBA karijeri biti slobodan igrač. Smatra se jednim od najboljih NBA igrača koji još uvijek nemaju nastup na All Star utakmici. Mike je inače čitavu svoju dosadašnju NBA karijeru proveo u Memphisu, koji su ga kao četvrtog picka izabrali na draftu 2007.godine. Prije Memphisa, igrao je u NCAA ligi za Ohio State University gdje je s Gregom Odenom činio pakleni tandem. U devet NBA sezona za Memphis Mike je prosječno bilježio 13,6 koševa, 5,6 asistencija, 2,9 skokova i 1,5 ukradenih lopti.

U sezoni koja je iza nas Mike je odigrao 56 utakmica prije nego se ozlijedio, te s Marcom Gasolom propustio završnicu regularne sezone i playoff.

Conley ima 29 godina, te bi ako bi ga Spursi potpisali, s Kawhijom Leonardom i LaMarcusom Aldridgeom činio možda novu veliku trojku koja bi se svake godine borila za naslov prvaka. Inače, Mike je pet godina mlađi od Francuza Tony Parkera, koji je ugovorom vezan za Spurse do kraja sezone 2017-2018. U slučaju potpisa Conleyja, Tony bi se vjerojatno preselio na klupu, a poznavajući Grega Popovicha igrali bi često i zajedno u tandemu.

Svakako ne treba zaboraviti da zbog raznih iznimki u kolektivnom ugovoru između lige i igrača, Memphis Grizzliesi Mikeu jedini mogu ponuditi petogodišnji ugovor vrijedan preko 100 milijuna dolara. Ako se odluči da ode u Spurse ili neku drugu momčad, Mike može potpisati samo četverogodišnji ugovor vrijedan ne više od 80-tak milijuna dolara. Ostaje nam za nepuna dva mjeseca vidjeti jesu li ovo samo glasine ili će Mike zaista potpisati za Spurse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE