Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sandi Maricuš: Možemo do Final Foura

Aleksandar Sandi Maricuš je uz Dragana Šekelju drugi Hrvat na ovogodišnjem March Madnessu. Njegov Purdue je juèer u napetoj završnici slavio protiv Siene, a odmah nakon utakmice smo kontaktirali mladog Meðimurca koji je za NBA-Croatia.com nakon utakmice izjavio:

“Istina jako važna pobjeda. Posebice jer su nas svi pa èak i predsjednik Obama otpisali. Bilo je pritiska zbog toga, ali i velike motivacije koja se mogla vidjeti na terenu posebice u drugom poluvremenu.”

Sigurno se sada puno lakše diše, probili smo led, ali stajanja nema. “Olakšanje je prisutno, ali nema velikog slavlja jer veæ sutra (danas op.a.) ujutro poèinje priprema za Texas A&M.”

Sandi Maricuš se ozlijedio prije poèetka ove sezone i nakon što je vidio da neæe biti puno prilika za njega odluèio je iskoristiti moguænost crvene majice (red shirt). To znaèi da Sandi može s ekipom trenirati, putovati na utakmice, ali ne smije igrati. Tako æe dogodine biti ponovno freeshman u košarkaškom smislu, usprkos tome što æe mu to biti veæ druga godina na sveuèilištu Purdue.

“Sigurno da je bilo teško gledati sa klupe znajuæi da ne možeš nikako pomoæi. Ali nisam bio previše zabrinuti jer poznajem deèke veæ 8 mjeseci i znam što smo sposobni napraviti.”

Za kraj moramo spomenuti da Purdue na ovogodišnjem March Madnessu igra bez Robbiea Hummela, njihovog drugog najboljeg strijelca koji je prije tri tjedna povrijedio koljeno.

“Bez Hummel šanse su nam manje ali vjerujemo da još uvijek možemo do final 4. Odlièna smo ekipa i nakon ove prve pobijede samopouzdanje je veliko u ekipi.”
za kraj je rekao mladi Maricuš.

Latest Posts

NE PROPUSTITE