Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šarić i Wolvesi bolji od Knicksa, Bogdanović najefikasniji kod Pacersa

U završna dva noćašnja susreta dogodili su se porazi vodećih momčadi Istoka i Zapada. ‘Bucksi’ (Giannis Antetokounmpo 27p-13s-6a) nisu mogli do pobjede u San Antoniju gdje je ponovno dominirao tandem ‘Spursa’ DeMar DeRozan (28p-6a) – LaMarcus Aldridge (29p-15s), dok su pravu senzaciju napravili ‘Phoenix Sunsi’ koji su u ‘Oracle Areni’ u Oaklandu bili bolji od aktualnih prvaka ‘Warriorsa’. Jedan od igrača koji se već na podbacivanju sučelio sa petorkom ‘All-Star’ igrača iz redova ‘Ratnika’ bio je i DRAGAN BENDER, a uživanje igranja protiv velikih zvijezda potrajalo mu je 15 minuta. Njegov krajnji doprinos iznenađenju večeri bio je 2 poena (šut 1/4), jedna blokada i 6 skokova. Prvo ime ‘Sunsa’ bio je odlični Devin Booker (37p-8s-11a), dok je pucački neraspoložene domaćine, koji su trice gađali 10/43, predvodio Klay Thompson (28p). Pobjeda je ‘Sunsima’ značila i prekid crne serije protiv ‘Warriorsa’ koje nisu svladali u prethodnih 18 susreta.

‘Knicksi’ (Damyean Dotson 26p) su i u Minneapolisu nastupili bez MARIJA HEZONJE, pa je izostao dvoboj nekadašnjih ‘Mrava’ iz Trnskog. DARIO ŠARIĆ i Taj Gibson skupa su utakmicu započeli u petorci, a izostankom Karla-Anthonyja Townsa upravo je Gibson bio i prvi strijelac ‘Vukova’ (25p-8s). Za razliku od njega, Šibenčanin je postigao 11 poena za 21 minutu provedenu na terenu, uz šut iz igre 5/11, dok je trice gađao 1/5. Učinak je obogatio i sa 4 skoka, 2 asistencije i jednom osvojenom loptom. ‘Knicksi’ su bili šesti gosti ‘Wolvesa’ u nizu koji su kući otišli poraženi.

Odlično prvo poluvrijeme odigrali su ‘Indiana Pacersi’ na gostovanju u Philadelphiji, pogotovo BOJAN BOGDANOVIĆ koji je na veliki odmor otišao sa već upisanih 15 poena. Međutim, ‘Sixersi’ su u drugom dijelu gostima dozvolili puno skromniji broj ubačaja, pa je Mostarac susret završio sa 18 poena uz šut 6/16 (trice 1/4, bacanja 5/8), što mu je ipak bilo dovoljno da još jednom bude prvi strijelac svoje momčadi: https://www.youtube.com/watch?v=ygaGUS12s7Y. Zahvaljujući puno kvalitetnijoj igri u nastavku, ‘Sixersi’ su zasluženo slavili te se s ‘Pacersima’ izjednačili po omjeru pobjeda i poraza (42-25). Nesreća gostiju bila je i ta što se baš protiv njih nakon osam propuštenih utakmica vratio centar Joel Embiid koji je odmah u prvom nastupu bio igrač utakmice sa 33 poena i 12 skokova.

Sinoć se igrao i susret u Miamiju u kojemu su ‘Toronto Raptorsi’ (Kyle Lowry 24p-7s-10a) uvjerljivo nadigrali domaći ‘Heat’ (Bam Adebayo 19p-6s-5a), dok se još ranije, u popodnevnim satima po našem vremenu, NBA košarka igrala i u Detroitu gdje su ‘Pistonsi’ (Blake Griffin 28p-6s-5a) učvrstili šesto mjesto Istoka petom uzastopnom pobjedom, ovaj put nad ‘Bullsima’ iz Chicaga (Wayne Selden 18p).

‘Grizzliesi’ su u Memphisu (Mike Conley 26p-5s-8a) bili uspješniji od ‘Orlando Magica’ (Nikola Vučević 26p-10s), dok su ‘Jastrebovi’ u svojoj Atlanti, pod ‘komandom’ Kevina Huertera (27p) bolje letjeli od ‘Pelikana’ iz New Orleansa za koje su Frank Jackson i Julius Randle ubacili po 23 poena, dok je Elfrid Payton ostvario ‘triple-double’ (15p-10s-10a).

‘Rocketsi’ su jedva, sa konačnih ‘pola koša’ prednosti, slavili u Dallasu. James Harden ovaj put nije bio raspoložen. Ubacio je samo 20 poena uz šut 7/25, pa je prvi strijelac momčadi iz Houstona bio Eric Gordon (26p). S druge strane, u sastavu ‘Mavericksa’ opet je ključna figura bio Slovenac Luka Dončić kojemu je jedna asistencija nedostajala za novi ‘triple-double’ (19p-15s-9a). Bila je ovo osma pobjeda ‘Rocketsa’ u nizu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE