Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šarić i Wolvesi bolji od prvaka, Babo ponovno odličan

U direktnom okršaju za četvrtu poziciju, ali i za prednost domaćeg terena u međusobnim susretima prvog kruga doigravanja koji ih gotovo sigurno očekuju za dva tjedna, sastali su se ‘Celticsi’ i ‘Pacersi’. U uzbudljivom susretu na kraju je slavila domaća momčad sa tijesnih 114:112, a BOJAN BOGDANOVIĆ je ponovno bio najveća opasnost za protivnika. Kao uvjerljivo prvi strijelac ‘Pacersa’ ubacio je 27 poena uz odličan šut (8/13, trice 4/7, bacanja 7/9: https://www.youtube.com/watch?v=44QfcxBFSaQ), dok je ‘Zelene’ do pobjede vodio Kyrie Irving sa 30 poena, a ujedno je postao i čovjek odluke nakon postizanja ovog koša u posljednjoj sekundi: https://www.youtube.com/watch?v=jVWkF3VMhN4.

DARIO ŠARIĆ bogatiji je za još jedno iskustvo igranja protiv najbolje svjetske momčadi, a ono će mu sigurno ostati duže u sjećanju zbog pobjede ‘Vukova’ nakon odigranog, ali i kontroverznog produžetka. Šarić je susret počeo u petorci, a nasuprot njemu našlo se svih pet ‘All-Star’ igrača protivničkog sastava. ‘Ratnici’ su relativno glatko dobili prvo poluvrijeme, da bi u trećoj četvrtini domaćin stigao sav zaostatak. Utakmica je otišla u dramatičnu završnu četvrtinu, kasnije i dodatnih pet minuta nakon kojih su slavili domaćini koje je predvodio Andrew Wiggins (24p-9s), dok je Šibenčanin ubacio 10 poena (šut 4/9, trice 1/4, bacanja 1/1) i uhvatio 7 lopti. Kod aktualnih prvaka sjajan je bio Steph Curry (37p) koji je pogodio čak 11 trica iz 19 pokušaja, među kojima i onu spektakularnu za izjednačenje u posljednjoj sekundi produžetka. Kako su to ‘Warriorsi’ ipak napustili teren pognute glave, pogledajte na: https://www.youtube.com/watch?v=M3VnrJtlbqI.

Nakon što su na posljednja dva gostovanja visoko poraženi, ubacivši ‘Pacersima’ 88, a ‘Rocketsima’ još manje – 85 poena, ‘Denver Nuggetsi’ su stigli u Oklahomu gdje ih je čekao jaki ‘Thunder’. Obzirom da su ‘Warriorsi’ poraženi, pobjeda je gostima garantirala diobu prvog mjesta Zapadne konferencije. U čvrstoj i rezultatski konstantno zanimljivoj utakmici ‘Nuggetsi’ su uspjeli slaviti ponajviše zahvaljujući svom sjajnom dvojcu Jamal Murray (27p-5s-9a) – Nikola Jokić (23p-16s). Ni ‘zvjezdani dvojac’ domaćina nije podbacio, ali dobre predstave Paula Georgea (25p-9s) i Russella Westbrooka (27p-9s-9a) ovaj put nisu bile dovoljne za pobjedu.

Drugo uzastopno gostovanje na Istoku imali su ‘Blazersi’, a nakon Chicaga posjetili su i Atlantu. Kao ni protiv ‘Bullsa’, većih problema nisu imali ni protiv ‘Hawksa’. Susretom je dominirao Damian Lillard (36p-7a), a najviše glavobolja gostima zadavao je ‘rookie’ domaćih Trae Young (26p-9s-7a). Utakmica je riješena serijom 16:0 u trećoj četvrtini, a ovo je bila već šesta uzastopna pobjeda ‘Blazersa’.

‘Jazz’ je riješio još jednu prepreku, ali teže od očekivanog. ‘Čarobnjake’ iz Washingtona dugo su u dobitnoj poziciji držali Bradley Beal (34p-6a) i Bobby Portis (28p-13s, trice 6/12), međutim sjajni ‘Jazz’ koji je dobio devet od posljednjih 10 utakmica, predvođen Donovanom Mitchellom (35p-5s-5a), ponovno nije dozvolio veselje protivničkoj momčadi.

Posljednji noćašnji susret odigran je u L.A.-u gdje su ‘Lakersima’ u goste sletjeli ‘Charlotte Hornetsi’ na krilima želje da nastupe u doigravanju. Na njihovu žalost, ‘zlatno-ljubičasti’ su odigrali jednu od boljih utakmica u posljednje vrijeme, te su ‘Hornetse’ (Kemba Walker 24p-6a) vratili veliki korak natrag od ispunjenja želja. LeBron James je bio najraspoloženiji igrač susreta (27p-9a), odmah do njega Kentavious Caldwell-Pope koji je u 25 poena ugradio novih 6 trica, a istakao se i Rajon Rondo sa 17 asistencija i 5 ‘ukradenih’ lopti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE