Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šarić još jednu sezonu u Europi?

Puno se ovih dana u Philadelphiji priča o našem „dragulju“ Dariju Šariću oko njegovog dolaska u 76-erse. Uprava ove slavne franšize očekuje da će Dario zaigrati u njihovom dresu sljedeće sezone, a niti on nije skrivao simpatije prema toj ideji.

No, nije sve tako jednostavno. Dario ima i više nego dobre razloge da ostane u Europi još jednu sezonu. Naime, on je izabran kao 12. izbor na draftu 2014. godine, ali je nastavio karijeru u turskom Anadolu Efesu kako bi se pripremio za NBA. To znači da je već 2 godine u Efesu i ako ode sljedeće sezone u Philadelphiju, zaradit će sigurnih 4,7 milijuna dolara u prve dvije sezone. Odluči li ostati i treću godinu u Europi, moći će pregovarati za puno veći ugovor nego što bi sada dobio.

Sličnu stvar je napravio španjolski internacionalac Nikola Mirotić prije 2 godine. Nakon odigrane 3 sezone od draftiranja u Real Madridu, uspio je isposlovati 16,6 milijuna dolara kroz 3 sezone. Da bi stvar bila zanimljivija, Nikola je bio 23. izbor, a i momčadi će imati više novaca sljedeće sezone zbog povećanja salary capa. To bi značilo da bi Dario, ako ostane još sezonu u Europi, mogao dobiti oko 20 milijuna dolara kroz 3 godine što je znatno veći iznos od onog kojeg bi dobio za ovogodišnji odlazak „preko bare“.

Iako se Dario ne čini kao igrač koji „trči“ za dolarima, veliki novac je u pitanju te ostaje za vidjeti što će odlučiti tijekom ljeta. Ove sezone u Euroligi bilježi 11,7 koševa, 5,8 skokova i 1,5 asistenciju za 22,5 minute provedene na parketu u prosjeku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE