Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šarić si “zasladio” rođendan pobjedom protiv Jazza i Bogdanovića

Noćas je odigrana dugo očekivana NBA utakmica. Druga protiv prve momčadi u zapadnoj konferenciji. Bila je to apsolutno vrhunska utakmica koja je odlučena tek nakon produžetaka i odigrane 53 minute. Sunsi su slavili veliku pobjedu rezultatom 117:113. Devin Booker je imao priliku za pobjedu na kraju regularnog vremena, ali promašio je.

U produžetku je All-Star igrač prošao bolje, postigavši ​​7 od 15 poena Sunsa. Booker je imao podršku izvanrednog Chrisa Paula, koji je u produžecima pogodio važnu tricu za vodstvo 114:108. “Point God” je postigao 29 poena (12/24 FG) uz 9 asistencija, ali najbolji strijelac bio je Booker s 35 poena (13/31 FG).

No, najbolji igrač utakmice nije bio iz redova Sunsa, nego Utah Jazza, a to je Donovan Mitchell, koji je još jednom odigrao fantastičnu utakmicu uz odlično drugo poluvrijeme. Utakmicu je završio s postignutim 41 poenom (16/34 FG). On je najzaslužniji da se je Utah vratila u utakmicu nakon slabog prvog poluvremena.

Phoenix je u drugoj četvrtini preuzeo kontrolu nad utakmicom, a u prvom poluvremenu su primili samo 40 poena. Booker je pogodio sva svoja četiri slobodna bacanja i pomogao Sunsima da povedu razlikom od 13 poena. No, Utah se vratila odličnom trećom četvrtinom – ponajviše zahvaljujući Mitchellu.

Inače, kao i u Dallasu, Jazz je bio prilično loš u šutu za tri poena (11/44). Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je postigao 20 poena uz loš šut za tri poena (1/8), a Mike Conley je dodao 11 poena uz također loš šut za tri poena (1/7). Najbolji uz Mitchella je bio standardno dobar Rudy Gobert (16 poena uz 18 skokova).

U redovima Phoenixa je osim već spomenutog dvojca Booker-Paul, još odličan bio i Deandre Ayton (18 poena, 12 skokova i 3 blokade), a hrvatski reprezentativac Dario Šarić, koji danas slavi 27. rođendan je odigrao 11 minuta uz šest poena i osam skokova te si je velikom pobjedom “zasladio” proslavu rođendana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE