Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šarić ugostio 76erse, Babo standardno efikasan

Prilično skromnu minutažu imali su hrvatski centri IVICA ZUBAC i ANTE ŽIŽIĆ u međusobnom susretu njihovih momčadi. Prema očekivanju uvjerljivo su slavili ‘Clippersi’ čime su samo nastavili pisati jednu od ljepših ovosezonskih priča iz NBA lige. Zubac je igrao 16 minuta i ubacio 6 poena bez promašaja (3/3), a stigao je i uhvatiti 5 lopti te ‘zalijepiti’ jednu blokadu, dok je Žižić na terenu proveo samo 7 minuta za 4 poena (šut 2/3) i 2 skoka. Jordan Clarkson je bio najefikasniji gostujući igrač (26p), a Montrezl Harrell (23p) domaći. Bio je ovo sedmi trijumf ‘Clippersa’ u posljednjih 8 utakmica.

Novi nastup protiv svoje prve NBA momčadi ubilježio je DARIO ŠARIĆ. ‘Sixersi’ su bili uspješniji od ‘Wolvesa’ u susretu odigranom u Minneapolisu, iako su igrali bez Joela Embiida, a Dario bivšim igračima nije napravio veliku štetu. Za 25 minuta igre ubacio je samo 4 poena šutirajući iz igre 1/6 (bacanja 2/2), a ubilježio je još 4 skoka, jednu asistenciju i dvije osvojene lopte. Andrew Wiggins je drugu utakmicu zaredom bio prvi strijelac ‘Vukova’ (24p-6s-5a), dok je sastav iz Philadelphije po koševima predvodio Tobias Harris (25p-7s), a po ukupnom učinku Ben Simmons kojemu je jedno dodavanje nedostajalo za ‘triple-double’ (20p-11s-9a).

DRAGAN BENDER je u domaćem porazu ‘Sunsa’ od ‘Grizzliesa’ igrao čak 30 minuta, a susret je završio sa 8 poena (šut 2/5, trice 2/4, bacanja 2/2), 9 skokova, te sa po dvije asistencije, osvojene lopte i blokade. Dobar učinak Bendera, kao i 48 poena i 11 asistencija nezaustavljivog Devina Bookera ipak nisu mogli nadoknaditi štetu koju je ‘Sunsima’ konstantno radio sjajan tandem iz Memphisa, Mike Conley (33p-5a) – Jonas Valanciunas (34p-20s-5a, učinak karijere).

‘Orlando’ je bolje odigranom završnom četvrtinom uspio iznenaditi ‘Pacerse’ u Indianapolisu. Aaron Gordon je bio najbolji igrač ‘Magica’ (23p-10s-7a), dok su kod domaćih efikasniji od ostalih bili Darren Collison (24p-9a) i, naravno, BOJAN BOGDANOVIĆ (22p-7s). Mostarac je iz igre pucao 9/17, trice 3/7, a bacanja 1/2: https://www.youtube.com/watch?v=789-L9AMWkY.

‘Orlandu’ se za ulazak u krug doigravanja ispriječila jedna druga momčad sa Floride, ona iz Miamija, koja je noćas slavila pobjedu u New Yorku, a koju je obilježio i posljednji nastup Dwyanea Wadea (16p-7s) u čuvenom ‘Madison Square Gardenu’. Dion Waiters je bio najraspoloženiji igrač ‘Heata’ sa 28 poena (6 trica), dok je ‘Knickse’ u dobitnoj poziciji sve do završne četvrtine ponajviše držao Emmanuel Mudiay (24p). MARIO HEZONJA nije ulazio u igru.

D’Angelo Russell je sve bliže tome da svoje ‘Netse’ neočekivano odvede u doigravanje. Lider ‘Brooklyna’ je ponovno bio najistaknutiji pojedinac utakmice, ovaj put u pobjedi nad ‘Boston Celticsima’ (Gordon Hayward 19p-6s) kojima je, uz 10 podijeljenih asistencija, ubacio 29 poena, od kojih čak 20 u blistavoj trećoj četvrtini u kojoj su ‘Netsi’ stigli do dvoznamenkaste prednosti.

Novi šou imao je noćas James Harden koji je u pobjedi svojih ‘Rocketsa’ nad ‘Sacramento Kingsima’ (Bogdan Bogdanović 24p-9s-8a, trice 5/7) ostvario ‘triple-double’ sa 50 ubačenih poena (50p-11s-10a), što mu je uspjelo već peti put u karijeri. Inače, ovo je ‘Bradi’ 42. ‘trostruko-dvostruki’ učinak u karijeri, a sa noćašnjih sedam pogođenih trica postao je i deveti igrač u povijesti koji ih je ubacio 2.000 i više.

Porazom u Detroitu, nakon šest uzastopnih pobjeda, ‘Blazersi’ su ‘Rocketsima’ morali prepustiti treće mjesto Zapadne konferencije. Nurkić je izgubljen za duže vrijeme, nema još ni CJ McColluma, pa je praktički sve spalo na leđa Damiana Lillarda koji ovaj put nije imao svoju večer (šut 8/25, 23p). Ni ‘Pistonsi’ nisu bili kompletni, nedostajao je Blake Griffin, ali su zato sjajni bili Reggie Jackson (28p-5s-5a) i pogotovo Andre Drummond (22p-19s-4a-4ol-3bl).

U fazi priprema za doigravanje, ‘Raptorsi’ su doputovali u Chicago i tamo bez problema ukrotili ‘Bullse’, iako lišeni pomoći najboljeg igrača Kawhija Leonarda te Pascala Siakama. Serge Ibaka i Fred VanVleet ubacili su po 23 poena, dok su najuporniji ‘Bikovi’, koji su također nastupili jako oslabljeni (Markkanen, Dunn, LaVine, Porter Jr.), bili oni s klupe – Walt Lemon Jr. (19p-6a) i Tomothe Luwawu-Cabarott (18p-10s).

Latest Posts

NE PROPUSTITE