Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šarić vrlo dobar u porazu od Cavsa, odlični nastupi Vučevića i Westbrooka

U vrlo sadržajnoj večeri u NBA ligi vidjeli smo nastupe četvorice naših košarkaša te nekoliko iznenađenja. Napetosti u završnicama nije nedostajalo, kao ni odličnih nastupa pojedinaca.

Los Angeles Clippers – Washington Wizards 113:112

Košarkaši LA Clippersa prekinuli su novi negativan niz od četiri utakmice bez pobjede, i to na račun Washington Wizardsa. Momci Doca Riversa odlično su ušli u utakmicu i brzo stvorili dvoznamenkastu prednost, koja se još brže istopila. Čarobnjaci su preuzeli kontrolu i čuvali su prednost sve do posljednje četvrtine, koja je protekla u egalu. Uz nekoliko promjena vodstva pobjeda je otišla na stranu domaće momčadi, a presudila je trica Loua Williamsa sekundu prije kraja utakmice.

Williams je sinoć bio najbolji igrač Clippersa s 35 poena i osam asistencija, a zapaženu ulogu imao je i Danilo Gallinari s postignutih 25 koševa. Wizardse je predvodio Otto Porter Jr. s 27 poena i 11 skokova, Bradley Beal dodao je 25 poena, dok je Mike Scott ubacio 22 koša i uhvatio osam lopti.

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers 105:98

Philadelphia je, poput Clippersa, jako dobro ušla u susret. Dvoznamenkasta prednost u prvoj četvrtini nije dugo trajala protiv puno jačih Cavsa, koji su u drugoj i trećoj četvrtini imali vodstvo. Sixersi su u posljednjoj dionici opet zaprijetili i vratili prednost na svoju stranu, no nisu je uspjeli zadržati do posljednjeg zvuka sirene. LeBron i društvo ipak su se pokazali prevelikim zalogajem za mladu momčad Bretta Browna.

LeBron James je opet podivljao i susret završio 30 poena, 13 skokova i 13 dodavanja, a trojica su igrača (GreenWadeKorver) ubacila po 13 koševa. Dodajmo i da je Ante Žižić započeo susret za Cleveland, no odigrao je samo četiri minute, dovoljno tek za skok i asistenciju. Kod Phile su s 19 poena prednjačili Robert CovingtonJJ Redick, a jako dobru partiju pružio je naš Dario Šarić – ostvario je 17 koševa, devet skokova i šest dodavanja za 34 minute na parketu.

Atlanta Hawks – Orlando Magic 117:110

Hawksi su se osvetili Orlandu za poraz od nekoliko dana ranije i tako pokvarili izvrsnu večer Nikole Vučevića, koji je ostvario triple-double učinak. Atlanta je kontrolirala utakmicu, ne dajući floridskoj ekipi puno prilika za preokret.

Ersan Ilyasova predvodio je svoju momčad s 26 ubačaja, Kent Bazemore zabio je 19 poena, a jedan koš manje dodao je Dennis Schroder. Crnogorski centar Magica Nikola Vučević odigrao je fantastičnu utakmicu s 31 poenom, 13 skokova i 10 asistencija, dok je Jonathan Simmons postigao 29 koševa i uhvatio sedam skokova. Mario Hezonja započeo je susret na poziciji krilnog centra umjesto Aarona Gordona, a za 31 minutu ostvario je učinak od sedam poena, šest skokova, dva dodavanja te po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Phoenix Suns – San Antonio Spurs 101:104

San Antonio je na papiru imao lagan zadatak na gostovanju u Phoenixu te su veći dio susreta proveli u vrlo ugodnom vodstvu. No, pred kraj utakmice Sunsi su podigli razinu igre i u posljednjim su minutama čak i preuzeli vodstvo, po prvi puta na susretu. Ipak, Spursi su ostali smireni do samog kraja i nisu dozvolili iznenađenje.

S 20 koševa Spurse su vodili Patty MillsLaMarcus Aldridge (devet skokova), a 16 poena ubacio je Rudy Gay. Kod Sunsa je najbolji bio Mike James s 25 ubačaja, a jedan poen manje postigao je TJ WarrenDragan Bender je za mizernih pet minuta igre uspio dva puta skočiti.

Memphis Grizzlies – Oklahoma City Thunder 101:102

Košarkaši Oklahome uspjeli su doći do tijesne pobjede protiv domaćeg Memphisa, ali tek nakon produžetaka. Thunderi su tijekom prvog poluvremena u nekoliko navrata imali i 20 koševa viška, ali Grizzliesi se nisu predavali i već u trećoj dionici uspjeli su prebaciti vodstvo na svoju stranu. Završnica utakmice donijela je puno nervoze igračima, ali i navijačima obiju ekipa, a pobjedu Oklahomi donio je sjajni Russell Westbrook slobodnim bacanjima pet sekundi prije kraja.

Najbolji strijelci u pobjedničkoj momčadi bili su Carmelo AnthonySteven Adams, obojica su postigli 21 poen i uhvatili po devet skokova, dok je Westbrook ostvaio novi triple-double učinak s 20 koševa, 11 skokova i 14 asistencija. Dodajmo i da je 20 poena zabio Alex Abrines. Kod Memphisa je prednjačio sve bolji Tyreke Evans s 29 poena i 13 skokova, a 22 koša zabio je Marc Gasol.

Ostali rezlutati:

Brooklyn Nets – Miami Heat 89:101

Charlotte Hornets – LA Lakers 99:110

Chicago Bulls – New York Knicks 104:102

Milwaukee Bucks – Utah Jazz 117:100

Portland Trail Blazers – Houston Rockets 117:124

Donosimo Vam i deset najboljih akcija večeri u NBA ligi:

Latest Posts

NE PROPUSTITE