Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šariću drama nakon produžetka, Babo i Hezonja dvocifreni

Nakon dobrog otpora u prvom poluvremenu, ‘Hornetsi’ u nastavku susreta više nisu bili ravnopravan protivnik domaćim ‘Celticsima’. U drugom dijelu ‘zeleni’ su im utrpali 63 poena, a primili svega 35. Kyrie Irving opet nije nastupio, a najraspoloženiji ‘Kelt’ bio je Jaylen Brown (24p-10s). Prvi do njega bili su Jayson Tatum (20p) i Terry Rozier koji je uz 17 poena izjednačio i rekord karijere u uspješnim dodavanjima (10). Kemba Walker, koji je u domaćoj pobjedi nad ‘Celticsima’ ubacio 43 poena, ovaj put nije bio toliko efikasan (21p), ali ipak dovoljno da bude prvi strijelac gostiju.

Iako noćas nisu igrali, najviše su ‘profitirali’ igrači iz Brooklyna, jer osim ‘Hornetsa’ izgubio je i ‘Miami’, a to su dvije momčadi koje ‘Netsima’ pušu za vratom na tablici Istoka. Sastav Erica Spoelstre na Floridi su iznenadili ‘Bullsi’, na kraju ih i uvjerljivo dobili, iako bez pomoći Zacha LaVinea. Najkonkretniji ‘Bik’ bio je Bobby Portis, pogotovo u drugom poluvremenu u kojemu je ubacio 22 od ukupno 26 poena. Wayne Selden je pridodao 20, dok je Finac Lauri Markkanen skupio 14 poena i 13 skokova. U grupi neraspoloženih igrača (šut 38%, trice 12/42), Tyleru Johnsonu je bilo dovoljno 15 poena da bude prvi strijelac domaće momčadi u kojoj i dalje nema Gorana Dragića, a ni Dwyane Wade zbog ozljede nije ulazio u igru.

Dennis Smith Jr. se napokon našao u glavnoj ulozi kada je momčad iz Dallasa u pitanju. On je ‘triple-double’ učinkom od 13 poena, 10 skokova i 15 asistencija uspio zasjeniti slovensku senzaciju Luku Dončića (16p-8s-5a) te predvoditi ‘Mavse’ do 23. pobjede u 50 odigranih utakmica. U svom posljednjem nastupu u kultnom ‘Madisonu’, Dirk Nowitzki je ubacio najviše poena u ovoj sezoni (14): https://www.youtube.com/watch?v=HWV7DVEhmps. S druge strane, MARIO HEZONJA je bio jedan od četvorice dvoznamenkastih strijelaca ‘Knicksa’, a za čak 32 minute igre postigao je 13 poena, uz polovičan šut iz igre (4/8) i besprijekoran sa linije slobodnih bacanja (4/4). Gosti su dobili sva četiri razdoblja igre pa njihovoj pobjedi nema zamjerki.

I Nikola Jokić je stigao do novog, osmog ovosezonskog ‘trostruko-dvostrukog’ učinka, ovaj put u pobjedi ‘Nuggetsa’ na gostovanju u New Orleansu. ‘Joker’ je ubacio 20 poena, uz 13 skokova i 10 asistencija, dok su najbolji strijelci utakmice sa po 22 postignuta poena bili gost Malik Beasley i domaćin Jrue Holiday, dok je ‘Pelikan’ Kenrich Williams stigao do rekorda karijere (21p) pogodivši pet od devet ispucanih trica. Domaći sastav nastupio je bez petorice, uz Holidaya ponajboljih igrača (Davis, Randle, Mirotić, Payton, Moore).


Porazom u Washingtonu ‘Pacersi’ su prepustili treće mjesto Istoka ‘Sixersima’. Teška ozljeda Victora Oladipoa uzima svoj danak, a ‘Celticsi’ su sljedeći koji žele iskoristiti evidentan pad u njihovoj igri te im ugrabiti i četvrto mjesto kako bi u prvom kolu doigravanja imali prednost domaćeg terena, možda upravo protiv sastava iz Indianapolisa. U susretu koji je rano otišao na stranu ‘Wizardsa’ BOJAN BOGDANOVIĆ je za 27 minuta igre skupio 12 poena, uz šut 5/12 (trice 2/3), a ubacio je samo jedan manje od najefikasnijeg suigrača Thaddeusa Younga (13p). Prvo ime susreta bio je Bradley Beal (25p-6s-6a), odmah do njega Jeff Green (23p-5s-6a).

DARIO ŠARIĆ je bio jedan od sudionika najdramatičnije utakmice večeri u kojoj su njegovi ‘Vukovi’ tek nakon produžetka uspjeli svladati ‘Grizlije’ iz Memphisa. Šibenčanin je u pobjedu svoje momčadi ugradio 8 poena, a na terenu je proveo 18 minuta. Iz igre je pucao 2/4 (trice 2/3), a sa linije slobodnih bacanja 2/2. Svih svojih 16 poena Karl-Anthony Towns je postigao u drugom poluvremenu, a među njima je bio i ovaj više nego težak pogodak za pobjedu: https://www.youtube.com/watch?v=W3KekbAYq7E. Ipak, prvi igrač susreta bio je Jerryd Bayless koji je ubacio 19 poena uz njemu rekordnih 12 asistencija. Goste je predvodio Mike Conley sa 26 poena i 8 asistencija, a ovo im je bio 12. poraz u posljednjih 13 utakmica.

Kraljevi’ su u Sacramentu uvjerljivo svladali ‘Jastrebove’ iz Atlante koji nisu imali snage izvesti novi pobjednički let, nakon onog u Los Angelesu protiv ‘Clippersa’. Unatoč porazu, ‘rookie’ Trae Young, koji inače ‘prijeti’ kako će dugoročno gledajući ipak biti bolji igrač od Luke Dončića, odigrao je novu jako dobru utakmicu čiji je kraj dočekao sa 23 poena i 8 asistencija. Domaći sastav predvodio je Harry Giles sa 20 koševa.

Blazersi’ su i bez Jusufa Nurkića otpuhali goste iz Salt Lake Cityja i to već u prvoj četvrtini u kojoj su im ubacili, ni manje ni više, nego 45 poena, pa su gledatelji koji ne vole utakmice bez rezultatske neizvjesnosti mogli već lagano napuštati dvoranu u Portlandu. Strijelce u nezanimljivom susretu predvodili su Damian Lillard koji je uz 36 poena podijelio 11 asistencija i uhvatio 8 lopti, te njegov na terenu najbliži kolega CJ McCollum koji je 30 poena postigao uz zavidan šut 12/17. Uobičajeno najefikasniji u ‘Jazz’ sastavu bio je Donovan Mitchell (22p).

TABLICA NBA LIGE

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE