Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šariću i Bogdanoviću nova pobjeda, solidan nastup Žižića

Bojan Bogdanović i Indiana Pacersi (23-12) upisali su treću pobjedu u nizu gostovanjem kod Atlanta Hawksa (9-24) rezultatom 121:129, te tako dospjeli na 3. mjesto istočne konferencije. Iako su domaćini vodili većinu utakmice, odlična klupa Indiane stvorila je prednost i nisu ju ispuštali sve do kraja utakmice. Čak osam igrača gostiju završilo je utakmicu s dvoznamenkastim brojem poena, a o odličnoj timskoj igri govori podatak o čak 35 asistencija. Bojan je utakmicu završio sa 16 poena ( šut iz igre 3/10, slobodna 9/10, dvica 2/4, trica 1/6) uz 5 skokova, 2 asistencije te 3 izgubljene i ukradene lopte za 31 minutu na parketu. Iako ga šut i nije posebno služio, što baš i nije slučaj ove sezone, Bogdanović je ipak uspio stići do svog prosjeka koševa odlaskom na liniju slobodnih bacanja. Thaddeus Young bio je najbolji kod gostiju s 21 poenom i 5 skokova. Hawksi su ponovno ispustili utakmicu koju su mogli dobiti te se i dalje nalaze na skromnom 12. mjestu na ljestvici. Ovim porazom prekinuli su niz od tri utakmice bez poraza. U njihovim redovima istaknuo se Kent Bazemore s 32 poena i 4 dodavanja. Nakon ove utakmice Hawksi gostuju u Minneapolisu kod Minneosta Timberwolvesa dok će Indiana ugostiti Detroit Pistonse.

A upravo su Minnesota Timberwolvesi (16-18) sinoć upisali pobjedu u svojoj dvorani nad Chicago Bullsima (9-26) 119:94. Pobjeda niti u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, a prednost je rasla i do 31 poena. Bullsi su šutirali samo 41% iz igre te im nije pomogao ni povratak Zacha LaVinea (28 poena) u rotaciju. Derrick Rose posebno je bio motiviran povratkom u United Centar zabivši 24 poena uz 8 dodavanja. Iako još uvijek nije uspio izboriti mjesto u startnoj postavi, Dario Šarić donio je solidnu podršku s klupe i za 20 minuta ubacio 12 poena (šut iz igre 4/9, slobodna 2/2, dvice 2/5, trice 2/4) uz 2 skoka i po 3 asistencije i izgubljene lopte. Kod Bullsa osim LaVinea, dobru je utakmicu odigrao mladi Finac Lauri Markkanen zabivši 16 poena uz 7 uhvaćenih skokova. Iduću utakmicu Bullsi igraju u gostima kod Wizardsa dok će Timberwolvesi ugostiti već spomenute Hawkse.

Cleveland Cavaliersi (8-27) nastavili su svoju ovosezonsku agoniju novim porazom. Ovaj put bolji su bili domaćini Memphis Grizzliesi (18-16) rezultatom 95:87. Grizliji se ove godine ponovno bore za doigravanje i ,iako su u zadnje vrijeme malo posustali, zasad se dobro drže i još uvijek imaju šanse ući među osam najboljih. Stoga, ni ne čudi poraz gostiju iz Clevelanda kojima su kola već na početku sezone krenula nizbrdo te mogu mirno tankirati do kraja sezone. Cavsi su čak uspjeli nadskakati Memphis u ovoj utakmici (53-34) imali su čak 16 izgubljenih lopti te su tako dopustili veliki broj laganih poena gostima koji se i ovako muče u napadu. Utakmica je praktički bila riješena već u prvoj četvrtini koju Memphis dobiva 21:9, a dalje je prednost samo rasla (najveća je bila 17 poena). Marc Gasol i u 33. godini igra odličnu sezonu te je ovu utakmicu bio najbolji s 20 poena, 9 skokova 6 asistencija ali i 4 blokade. Kod Cavsa, Ante Žižić dobio je startno mjesto zbog ozljeda brojnih unutarnjih igrača Cavsa i upisao 6 poena ( šut za dvicu 2/8, slobodna 2/2), 11 skokova, 2 dodavanja i 1 izgubljenu loptu. Najbolji u redovima gostiju bio je Jordan Clarkson s 24 poena i 5 skokova. Cavsi sljedeću utakmicu igraju u gostima kod Miami Heata dok će Memphis dočekati Boston Celticse.

Latest Posts

NE PROPUSTITE