Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Šarić:”Uvijek sam sporije ulazio u sezonu, možda je i reprezentacija razlog”

Phoenix Sunsi održali su Media Day, a s novinarima je razgovarao i hrvatski reprezentativac Dario Šarić kojem će ovo biti prva sezona u klubu.

Ovog ljeta razmjenom je završio u novoj momčadi, a sada će u sezonu ući potpuno spreman jer nije bilo reprezentativnih obaveza.

“Nadam se da će ovoga puta biti drugačije. Uvijek sam sporije ulazio u sezonu, možda zbog reprezentacije s kojom bih bio veći dio ljeta. Imao sam po dva treninga na dan, možda je problem bio i mentalni, no sada sam zdraviji, imao sam više vremena raditi na sebi, svojoj igri i šutu, posebno iz driblinga, na obrani i svim detaljima.”

Prvi dojmovi o franšizi i suigračima jako su dobri.

“Vidio sam da su Sunsi ozbiljni, na visokoj razini, od generalnog menadžera nadalje, svi su pravi profesionalci. Dečki su stvari dobri, užitak je biti dio ove grupe i organizacije. Jedva čekam početi s pripremama, da vidimo tko smo i da krenemo s igrom. O Sunsima sam uvijek imao dobro mišljenje, često su birali visoko na draftu, a Booker može zabiti 50 koševa kada ima dan. Oubre je opasan igrač.”

Što točno Šarića očekuje u novoj franšizi.

“Teško mi je govoriti o svojoj ulozi, pokušat ću se što bolje uklopiti. Dosta je tu odličnih igrača, Booker je All-Star potencijal, Ayton može biti među najboljim centrima cijele lige.”

Bilo je dobro u Minnesoti, o nikome nema ružne riječi, no vjeruje kako je zaslužio više minuta na parketu.

“Htio sam više. Nemam ništa protiv nikoga, ali mislim da sam zaslužio veću minutažu na terenu. Volim igrati s loptom, dodavati i stvarati prilike drugima. Prije sam uvijek igrao s loptom i donosio odluke.”

Već je u Philadelphia 76ersima radio s Montyjem Williamsom koji mu je danas prvi trener.

“Odličan je čovjek i odličan trener. Kaže sve u lice, ako zakasniš, ako ne daješ sve od sebe i to je dobro. Veliki je radnik i pazi na detalje, ali pušta igrače da igraju.”

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE