Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Saunders se ove sezone neće vratiti na klupu Timberwolvesa

Flip Saunders se ove sezone neće vratiti na klupu Timberwolvesa. Razlog zbog kojeg će trener i predsjednik košarkaških operacija momčadi Wolvesa biti odsutan je njegovo liječenje od teške bolesti. Saundersu je naime u lipnju dijagnosticiran Hodgkinov limfom te je početkom rujna hospitaliziran.

Vlasnik momčadi, Glen Taylor, u petak je na pitanje hoće li se Saunders vratiti ove sezone odgovorio: „Ove neće. Njegovo stanje je ozbiljno. Smatram da bi, ako bi se u ovom trenutku vratio, teško oporavljao i da ne bi mogao nadoknaditi svu izgubljenu energiju.“

Nedugo nakon Saundersove hospitalizacije, momčad je privremenim glavnim trenerom proglasila pomoćnika Sam Mitchella i proširila ovlasti generalnog menadžera Milta Newtona kako bi pokrili njegovo izbivanje za koje procjenjuju da bi moglo potrajati par mjeseci.

Taylor tvrdi da je preko ljeta dovoljno razgovarao sa Saundersom i da su napravili shemu i plan koju bi trebalo slijediti, a koja je uključivala i otkupljivanje ugovora bivšeg prvog picka drafta Anthonyja Bennetta. Također je izjavio kako Newton i Mitchell imaju sve ovlasti da donose odluke o razmjenama i sastavu momčadi tijekom Saundersove odsutnosti.

Nismo ništa stavili na čekanje. Milt obavlja posao kako od njega i očekujem.  Dijeli sa mnom svoje ideje i misli isto kao što je to činio i Flip. Sam pak treba biti onakav trener kakav jest. Neće postupati i voditi momčad isto kao i Flip, niti to od njega očekujem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE