Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Savršena veèer domaæina, 10 trica Lawsona

Još su ostala samo èetiri dana do kraja osnovnog dijela NBA sezone. Glavnina pitanja je dobilo odgovor, pa su tako znana imena svih osam momèadi i sa Istoka i sa Zapada koja nastavljaju sezonu nastupima u doigravanju.

S Istoka u doigravanje idu Chicago, Boston, Miami, Orlando, Atlanta, New York, Philadelphia i Indiana, dok su na Zapadu najboljih osam momèadi San Antonio, LA Lakers, Dallas, Oklahoma City, Denver, Portland, New Orleans i Memphis. Poznato je i da su Chicago i San Antonio pobjednici konferencija, a male dvojbe jedino još ostaju oko toène pozicije s koje æe ostale momèadi doèekati nastavak sezone.

U subotu je odigrano pet utakmica u kojima pravih rezultatskih težnji i nije bilo. Najzanimljvije je bilo gledati fantastiène dvije izvedbe, Tya Lawsona u dresu Denvera i Drewa Goodena, centra Milwaukeeja.

Denver je na svom parketu pobijedio Minnesotu 130-106, a Lawson je postigao 37 poena uz sedam skokova i šest asistencija. No, Lawson je prvi put u karijeri postigao dvoznamenkasti broj trica (10), a za to mu je bilo potrebno samo jedanaest šuteva.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Ty Lawson (37)
  • Asistencije: Raymond Felton (14)
  • Skokovi: Drew Gooden (13)
  • Ukradene lopte: Eric Gordon (4)
  • Blokade: Tim Duncan (4)

Neigranje ozlijeðenog Andrewa Boguta na najbolji je moguæi naèin iskoristio drugi centar Milwaukeeja Drew Gooden. Njegova je momèad kao domaæin pobijedila Cleveland 108-101, a Gooden je ostvario svoj prvi triple-double uèinak u karijeri. Postigao je 15 poena, te ostvario po 13 asistencija i skokova. Inaèe, Gooden je u NBA ligu kroèio daleke 2002. godine.

Nakon pet poraza zaredom najbolja momèad lige San Antonio je ušla u seriju od èetiri pobjede i tako podigla razinu samopouzdanja prije doigravanja. U subotu su bili bolji od Utaha 111-102, dok je Atlanta izgubila èetvrtu utakmicu zaredom. Njihova peta pozicija na Istoku je sigurna, ne mogu niti prema gore, niti prema dolje, te su se igraèi tog kluba potpuno opustili u samoj završnici osnovnog dijela. Ovom su prilikom pali kod Washingtona i izgubili sa èak 32 poena razlike (115-83).

Latest Posts

NE PROPUSTITE